Sidste år åbnede den syriske flygtning Fadi Kiki en isbutik i Kerteminde. Nu åbner han i Odense.

I 2011 flygtede Fadi Kiki sammen med sin familie fra Syrien til Danmark. Knap to et halvt år efter ankomsten til Danmark, øjnede syreren en mulighed, som han ikke kunne ignorere. En isbutik i Kerteminde var til salg, og Fadi Kiki, der ikke brød sig om at være på offentlig forsørgelse, slog til med det samme.

- Jeg skulle lave noget her i landet, så jeg sagde til ham, at jeg ville købe isbutikken, hvis han ville lære mig op, fortæller han.

Det indvilligede den tidligere ejer i, og de næste to måneder blev Fadi Kiki undervist i, hvordan man fremstiller hjemmelavet is og vafler.

Et par måneder efter isbutikkens åbning fik han endnu en mulighed, han ikke kunne modstå. Endnu en isforretning.

Fadi tog chancen, der bød sig. I morgen, knap et år efter at han åbnede den Italienske Isbutik på Torvet i Kerteminde, åbner Fadi Kiki sin isbutik nummer to nu i Odense.

Selv om at navnet på Fadi Kikis isbutik giver indtryk af, at isen er italiensk, har den en snert af Syrien.

- Jeg putter pistacier i en af mine is, forklarer han.

Det er da også isen med den karakteristiske grønne farve, der er den mest populære.

- Jeg har omkring 35 isvarianter, som kunderne kan vælge mellem. Det er ikke altid, at jeg har alle smagene fremme ad gangen. Men pistacieisen er der altid.

Fadi Kaki har svært ved den danske lovgivning og har derfor været nødt til at betale for rådgivning.

- Jeg kan ikke finde hoved og hale i reglerne for skat og moms. Jeg har derfor ansat en revisor, der kan hjælpe mig med de økonomiske spørgsmål, siger han.

Den Italienske Isbutik slår dørene op lørdag på Skt. Knuds Kirkestræde 9. Fra klokken 17-20 fejres åbningen med gratis is.

  • Af: