Symfoniorkester har succes med børn

Børnene er glade for at blive skolet i musik, lyder det fra orkestrets pædagogisk ansvarlige Stine Brinch Nielsen, og også i den forbindelse siger billeder måske mere end ord. Foto: Odense Symfoniorkester

Symfoniorkester har succes med børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På to dage blev 49 skoler og 2600 børn en del af den kommende sæsons skolekoncerter, som Odense Symfoniorkester har stor succes med.

I den her uge var Odense Symfoniorkester klar med endnu en række skolekoncerter i 2019, og ikke så snart havde orkestrets pædagogisk ansvarlige Stine Brinch Nielsen sendt indbydelser ud til alle de fynske skoler, før alle pladser var besat. 49 skoler og 2600 børn havde meldt sig til, og lige som sidst er det tv-kendte Sigurd Barrett, der i samarbejde med symfoniorkesteret og børnekor er omdrejningspunktet for koncerterne.

Ved skolekoncerterne skal eleverne indøve en række sange, fortæller Stine Brinch Nielsen, der prøvede sig frem med konceptet i 2017. Skolekoncerterne blev en bragende succes, og det samme gjorde undervisningsforløbet op til premieren.

- Sammen med invitationen fik lærerne et undervisningsmateriale med opgaver, der på en enkel måde gav eleverne mulighed for at arbejde aktivt og helt praktisk med forskellige musikalske virkemidler og genrer i musiktimerne. Kort fortalt gav det eleverne nogle nøgler til at genkende musikalske elementer i musikken til koncerten. Opmærksom og aktiv lytning bliver nemmere af, at man ved, hvad man skal lytte efter, siger Stine Brinch Nielsen.

Men de første udgaver af skolekoncerterne havde fokus på Sigurd Barrets danmarkshistorie, handler de kommende om H.C. Andersens eventyr.

I symfoniorkestret mener man, at den gamle digter ville glæde sig over at se sin egen fødeby danne ramme for et initiativ, der inddrager musik- og danskundervisning, lærere og elever, en ekvilibristisk kunstner, et engageret symfoniorkester og danmarkshistoriens største børnekor.

14 udsolgte koncerter
I løbet af to dage blev 14 skolekoncerter udsolgt. Koncerterne er opdelt i alderskategorierne 1.-3. klasse og 3.-5. klasse.De finder sted fra 6.-8. marts 2019 og igen fra 18. marts og frem til 20. marts 2019.

Kilde: Odense Symfoniorkester

Symfoniorkester har succes med børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce