Sygefraværet daler hos Odenses lærere og pædagoger

Sygefraværet er faldet blandt ansatte i Børn- og Ungeforvaltningen. Blandt andet pædagogerne har færre sygedage i 2017 end tidligere. Her er det pædagoger fra blandt andet Skattekisten til fyraftensmøde sidste år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.

Sygefraværet daler hos Odenses lærere og pædagoger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygefraværet blandt ansatte i Børn-og Ungeforvaltningen i Odense Kommune er faldet med 1,4 dag per ansat i gennemsnit. Det svarer til, at der hver dag er 36 flere ansatte på job hver dag i forvaltningen, der har godt 5200 ansatte.

Det går fortsat bedre med sygefraværet hos lærere og pædagoger i Odense Kommune. Fra 2016 til 2017 er sygefraværet faldet med 1,4 dag i gennemsnit per medarbejder, og sygefraværet i hele Børn - og Ungeforvaltningen er nu faldet til en lille smule under gennemsnittet i hele kommunen.

Sygefraværet i Børn- og Ungeforvaltningen er faldet fra 13,9 dage per medarbejder i gennemsnit i 2015 til 13,2 dage i 2016 til nu 11,8 dage i 2017. Det gennemsnitlige sygefravær for alle ansatte i Odense Kommune er 12.

Udviklingen glæder rådmand, Susanne Crawley Larsen (R):

- Det er tal, som jeg ikke kan lade være med at glædes over. Det er meget tilfredsstillende, at både sygefraværsstatisstikken og vores seneste trivselsmåling blandt de ansatte i hele Børn- og Ungeforvaltningen viser en positiv udvikling. Færre dage i sygesengen og dermed flere på job blandt byens børn og unge er dejligt for de ansatte og samtidig til glæde og gavn for børnene, siger Susanne Crawley Larsen.

36 flere på job

Hvis man regner sammen, hvad det samlede fald i sygefravær betyder for hele forvaltningen, der har godt 5200 fuldtidsnormeringer, så svarer faldet på 1,4 sygedag per ansat til, at der hver dag i 2017 var 36 flere fuldtidsansatte på job hver dag.

De fleste faggrupper i Børn- og Ungeforvaltningen har haft færre gennemsnitlige sygedage i 2017 end året før.

Særligt pædagogerne har haft færre dage i sygesengen i 2017 sammenlignet med 2016 med et fald på tre-fire dage alt efter overenskomstgruppe. Pædagogstuderende på dagtilbuds-området har eksempelvis haft 4,3 færre gennemsnitlige sygedage end i 2016 og er i 2017 nede på 9,8 årlige sygedage i gennemsnit.

Færrest sygedage per ansat har gruppen af ledere indenfor undervisningsområdet med kun 3,2 sygedage om året i gennemsnit, mens dagplejerne har flest med 14,6 sygedage i gennemsnit per ansat. Kun få overenskomstgruppers sygefravær er steget. Dagplejerne er en af dem med en stigning på 0,8 sygedag i gennemsnit per ansat fra 2016 til 2017.

På linje med trivselsundersøgelsen

Det faldende sygefravær i Børn- og Ungeforvaltningen flugter fint med det billede den årlige trivselsundersøgelse tegnede for forvaltningen i oktober 2017.

Her klarede Børn- og Ungeforvaltningen sig generelt godt og havde for andet år i træk fremgang i trivslen. Forvaltningen lå i trivselsmålingen over gennemsnittet for Odense Kommune på 13 ud 16 målepunkter.

Sygefraværet daler hos Odenses lærere og pædagoger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce