Sygdom: Per Berga stopper som rådmand

Brian Skov Nielsen overtager sin partifælle Per Berga Rasmussens post som ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune.
Foto: Lasse Hansen

Sygdom: Per Berga stopper som rådmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslistens veteran bliver i byrådet, men partifællen Brian Skov Nielsen overtager rådmandsposten for ældre- og handicapforvaltningen. Per Berga Rasmussen stopper som rådmand efter en længere kræft-behandling.

Per Berga Rasmussen, Enhedslistens grand old man i Odense Byråd, stopper som rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen.

Han forbliver i byrådet, hvor han igen bliver medlem af By- og Kulturvudvalget, mens Brian Skov Nielsen rykker ud herfra og ind på rådmandsposten.

Ved valget i 2013 fik Enhedslisten tre mandater og via det røde flertal med Socialdemorakterne, SF og Radikale sikrede partiet sig for første gang en rådmandspost.

Den tog spidskandidaten Per Berga helt naturligt, han er den i byrådet med størst anciennitet, idet han blev valgt første gang i 1974.

Enhedslistens Per Berga Rasmussen stopper som rådmand for ældre- og handicapområdet.
Enhedslistens Per Berga Rasmussen stopper som rådmand for ældre- og handicapområdet.
Foto: Robert Wengler

Sygdom er årsagen

Per Berga Rasmussen angiver et kompliceret sygdomsforløb som årsagen til at stoppe. Han blev for tre år siden ramt af tarmkræft, og tidligere i år måtte han gennem en ny operation, denne gang for kræft i leveren.

- Det komplicerede sygdomsforløb gør det svært at løfte den krævende opgave tilfredsstillende. Derfor er det bedst for både min familie, jeg selv og partiet, at vi nu gennemfører et generationsskifte, udtaler han i en pressemeddelelse.

Brian Skov Nielsen bliver Enhedslistens nye rådmand som afløser for Per Berga Rasmussen.
Brian Skov Nielsen bliver Enhedslistens nye rådmand som afløser for Per Berga Rasmussen.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

35-årig afløser

Brian Skov Nielsen er 35 år og blev nyvalgt til byrådet i 2013. Han er ansat i center for frivilligt socialt arbejde som konsulent.

Nu rykker han herfra og ind på kontoret i Ældre- og Handicapforvaltningen, der ligger i den gamle amtsgård på Ørbækvej.

- Jeg glæder mig til at overtage ansvaret for forvaltningen. Jeg ved fra arbejdet i byrådet, at personalet hver dag knokler for at levere en god service til byens ældre og handicappede. Det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Brian Skov Nielsen.

Boye: Vil savne Per Berga

Borgmester Anker Boye lægger ikke skjul på, at han vil komme til at savne Per Berga til møderne i mini-byrådet, Økonomiudvalget, hvor borgmesteren sammen med de fire rådmænd ofte træffer store beslutninger, inden de skal bekræftes i byrådet.

- Jeg har altid været glad for at samarbejde med Per Berga Rasmussen, og efter han blev rådmand, har vi haft et endnu tættere samarbejde, det kommer jeg til at savne, siger Anker Boye og fortsætter:

- Jeg har meget stor respekt for, at Per fortsætter sit arbejde i Odense Byråd, hvor jeg føler, Per stadig har rigtig meget at bidrage med.

Det formelle bytteri mellem de to medlemmer af Enhedslisten vil foregå på byrådsmødet den 9. september. Her vil byrådet omkonstituere sig, som det rent teknisk hedder.

Læs meget mere om sagen i Fyens Stiftstidende lørdag og på Mitfyn.dk senere fredag.

Sygdom: Per Berga stopper som rådmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce