Sydbank-arkitekt: - Vi ved godt, at vi deler vandene

Prisoverrækkelsen på Odense Slot. Sydbanks erhvervsdirektør René Ringsted siger tak for prisen. Nærmest ham er det Mette Tony fra Praksis Arkitekter. Længst til venstre Jan Emmertsen fra Årstiderne Arkitekter, der fik en pris for Carl Nielsens Kvarter 9-17. Foto: Jesper Mads Eriksen

Sydbank-arkitekt: - Vi ved godt, at vi deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bankbyggeri på Sdr. Boulevard er populært blandt kunder og ansatte men ikke nødvendigvis i den brede befolkning.

Det er ikke nødvendigvis afgørende for et nybyggeri, om det falder i folks smag. Det vigtige er, hvordan byggeriet fungerer. Sådan lød det fra arkitekt Erik Brandt Dam, da han fredag eftermiddag var med til at premiere to nybyggerier. Det var til Odense Kommunes årlige uddeling af hæder til godt og smukt nybyggeri, hvor Erik Brandt Dam er med i dommerkomiteen.

Det er de nye boliger på den lukkede Thomas B. Thriges Gade, Carl Nielsens Kvarter 9-17, og Sydbanks nye hovedsæde på hjørnet af Sdr. Boulevard og Kløvermosevej, der har fået årets priser. Ikke mindst sidstnævnte er et kontroversielt valg, da mange anser bankbyggeriet for at være en bastant og ikke specielt æstetisk klods.

Arkitekt Mette Tony, Praksis Arkitekter, har været med til at tegne Sydbank-bygningen.

- Den deler vandene. Nogle holder af den og andre ikke, siger Mette Tony, der peger på, at der var en stram lokalplan for byggeriet, og at det indeholder mange detaljer, blandt andet i murværket, som man ikke ser, når man drøner forbi i en bil.

Hun sidder i øvrigt selv i dommerkomitéen, men gik udenfor døren, da Sydbank blev diskuteret.

Sydbank-byggeriet på Sdr. Boulevard er et kontroversielt valg til en arkitektur-pris. Foto: Nils Svalebøg
Sydbank-byggeriet på Sdr. Boulevard er et kontroversielt valg til en arkitektur-pris. Foto: Nils Svalebøg

Tilfredse brugere

Mette Tony kalder byggeriet for en ordentlig kindtand på et forblæst og trafikeret hjørne, som mange passerer i høj fart, og hun håber, at man med tiden vil komme til at holde af bankbyggeriet, der har fyldt en hjørnegrund op, som i mange år stod tom.

Men det afgørende er måske heller ikke nødvendigvis, hvordan byggeriet ser ud, men om det fungerer. I dommerkomitéens indstilling blev bankens indretning og interiør rost. Og da Sydbanks erhvervsdirektør René Ringsted var mødt op for at tage del i hæderen, fortalte han, at man faktisk er ganske godt tilfreds med byggeriet.

- Det passer i det store væsentlige ind i det omgivende miljø, sagde René Ringsted, som fortalte, at han havde lavet en undersøgelse blandt personale og kunder.

De ansatte er glade for lysindfaldet, klimaet og akustikken, og kunderne synes, at banken er funktionel og tilgængelig via p-kælder, lød det fra René Ringsted.

Det andet valg til årets priser for godt og smukt nybyggeri er ikke så kontroversielt. Årstiderne Arkitekter har fået ros for boligbyggeriet på den lukkede TBT-gade. Ikke mindst for at passe godt ind i det bestående nabolag og for flot at have løftet den vanskelige opgave med at være det første byggeri på den lukkede gade.

Sydbank-arkitekt: - Vi ved godt, at vi deler vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce