Svært at få ansøgere til job som skoleinspektør


Svært at få ansøgere til job som skoleinspektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANSØGERFELT: Kun ganske få ansøgere meldte sig til to ledige stillinger i Odense

ODENSE: Ansøgerne til ledige stillinger som skoleinspektør i Odense kan efterhånden tælles på mindre end en hånd.

Ved de to seneste jobopslag af ledige inspektørstillinger på Abildgårdskolen og Tarup Skole kom der kun henholdsvis tre og fem ansøgninger.

For et par år siden måtte Dalumskolen ud med et genopslag for at få et tilstrækkeligt stort ansøgerfelt.

- Ideelt set vil vi gerne have i omegnen af 10 ansøgere, hvoraf vi typisk indkalder fem til den indledende samtalerunde, siger kommunens skolechef Jørgen Schaldemose.

Ikke på top 10 listen

- Men vi må konstatere, at det ikke er et job, der står på top-10 listen hos folk, siger han.

I Skolelederkredsen i Odense har skoleinspektørerne med mellemrum drøftet det vigende antal ansøgere til stillingerne.

- Det, vi typisk snakker om, er den forandring, der er sket med skolelederjobbet. Der er langt mere personaleledelse i det i dag. Man er direkte arbejdsgiverrepræsentant, hvor man tidligere i højere grad var administrator, siger formanden for kredsen, skoleinspektør Kurt Schandorph, Korup Skole.

- En anden væsentlig ting er, at man i dag arbejder mere med målstyring og resultatforventninger. Inspektøren har ansvaret for, at det, der sker på skolen, har den rette kvalitet, og det lægger et ekstra forventningspres på lederne, mener han.

Stort budgetansvar

Med totalt selvstyre på skolerne er budgetansvaret steget tilsvarende. På Korup Skole skal skoleinspektøren administrere et budget på 20 millioner kroner, hvor det før selvstyret var omkring en halv million kroner.

På en tre-sporet skole er der stort set ingen undervisningstimer mere hverken for inspektøren eller viceinspektøren.

Men de smalle ansøgerfelter kan også have andre forklaringer.

Når der kun kom tre ansøgere til stillingen på Abildgårdskolen, kan det hænge sammen med et signal i stillingsopslaget om, at den konstituerede skoleinspektør og mangeårige viceinspektør, Allan Feldskou, var med i ansøgerfeltet.

Han fik da også jobbet pr. 1. maj, efter at den tidligere inspektør Lissen Møller har søgt og fået andet arbejde.

- Det har nok også spillet ind, at Abildgårdskolen har været meget i medierne som en stor skole i et socialt belastet område, hvor der er en stor opgave at løfte, siger Allan Feldskou.

Tarup står for tur

Jobbet som skoleinspektør på Tarup Skole er blevet ledigt efter afskedigelsen af Steen Schønnemann, der var sygemelt det meste af et år på grund af rygproblemer.

Han kom kun til at bestride jobbet i tre og et halvt år.

Ansøgerfeltet på fem personer indkaldes nu til første samtalerunde, hvorefter to-tre udvælges til anden runde. Her stilles en opgave, som ansøgerne skal løse, for at kommunes skoleafdeling har et fælles sammenligningsgrundlag.

- Hidtil har vi heldigvis set så kvalificerede ansøgerfelter, at vi har følt os på sikker grund ved udvælgelsen, siger skolechef Jørgen Schaldemose.

Svært at få ansøgere til job som skoleinspektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce