Sværere at finde lejebolig i Odense

Det er blevet sværere at finde en billig, privat lejlighed at rykke flyttekasserne ind i Odense.
Foto: Colourbox

Sværere at finde lejebolig i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbuddet af lejeboliger på det private marked i Odense er faldet det seneste år, viser statistik fra landets største boligportal

Det er blevet sværere at finde en lejebolig på det private lejemarked i Odense.

Det viser i hvert fald en statistik fra BoligPortal.dk, der formidler lejemål over hele landet og betegner sig selv som landets største markedsplads for lejeboliger.

Statistikken indbefatter alene lejemål, der er udbudt via BoligPortal.dk. Tallene viser, at udbuddet af lejeboliger på det private lejemarked i Odense fra første kvartal 2010 til første kvartal i år er faldet med 17 procent. Samtidig er efterspørgslen steget med 18 procent.

Tendensen er ikke et isoleret Odense-fænomen, forklarer Henrik Løvig, direktør i BoligPortal.dk.

- Det samme billede tegner sig i både Aalborg, Aarhus og København. Der er kommet væsentligt flere boligsøgende til et faldende antal ledige lejeboliger, forklarer Henrik Løvig.

En af forklaringerne er finanskrisens efterveer, vurderer han:
- Det er i øjeblikket svært for nyuddannede at få job og derfor bliver de boende i studiebyer som Odense.

Hans Skifter Andersen er boligforsker ved Center for Boligforskning under Statens Byggeforskningsinstitut. Han vurderer, at det alt i alt stadig er noget lettere at få en attraktiv lejebolig til en rimelig pris i Odense end i København og Aarhus.

- Hvis du kan betale meget, så er der masser af ledige lejeboliger i København. Hvis du ikke kan betale så meget, så er det nok sværere i København og Aarhus, end det er i Aalborg og Odense. Det er jo de steder, der har været økonomisk vækst, og hvor der er blevet skabt job. Der har været en kraftig tilflytning især til København, men også Aarhus de senere år.

Læs mere om lejeboliger i Fyens Stiftstidene mandag.

Sværere at finde lejebolig i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce