Sundhedskarrusellen tilbyder gratis sundhedstjek

Tirsdag og onsdag er der mulighed for sundhedstjek ved Føtex i Bolbro. Her kan man blandt andet blive guidet omkring diabetes og lungesygdomme. Arkivfoto: Morten Germund/Scanpix 2017

Sundhedskarrusellen tilbyder gratis sundhedstjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag og onsdag indtager Sundhedskarrusellen parkeringspladsen ved Føtex i Bolbro i forbindelse med Verdens Diabetesdag og International Lungedag og giver mulighed for et sundhedstjek.

Tirsdag er det Verdens Diabetesdag, og onsdag er der International Lungedag. Det markeres på parkeringspladsen ved Føtex i Bolbro, hvor det begge dage er muligt at komme forbi og få et gratis sundhedstjek ved den såkaldte Sundhedskarrusel. 

Det estimeres, at op mod 600.000 danskere har en kronisk lungesygdom, og at mange ikke ved det, fordi de selv eller deres pårørende overser symptomerne som hoste og åndenød. Sundhedskarrusellen skal tirsdag og onsdag være med til at sætte fokus på blandt andet diabetes og lungesygdomme som KOL og forebyggelse af sygdommene, fortæller Jan Lindegaard, chef for Sundhed, Forebyggelse og Frivillighed i Odense Kommune.

- Vi vil gerne hjælpe med at sætte fokus på de to meget alvorlige sygdomme, for hvis man opdager sin sygdom i tide og tager sine forholdsregler i forhold til levevaner, medicin med mere, kan man leve et liv uden alt for mange komplikationer. Derfor afholder vi blandt andet denne Sundhedskarrusel, som bare er én af vores forebyggelsesindsatser, hvor vi oplyser om symptomer, forebyggende tiltag i form af livsstilsændringer og behandlingsmuligheder, siger han. 

Til Sundhedskarrusellen vil der blandt andet være aktører som PIO Mental Sundhed, Røgfrit Odense, Diabetesforeningen, Lungeforeningen og Hjerteforeningen til stede til at rådgive om sundhed og sundhedstilbud. Hvis du har lyst, kan du få lavet et sundhedstjek, få målt din kulilte eller prøve promillebriller. Foran aktørernes telt vil der være en karrusel for de mindste. 

Sygdommenes omfang

Ifølge Sundhedsstyrelsen vurderes det, at 320.000 danskere lider af lungesygdommen KOL. Omregnet til tal for Odense er dette 11.200 odenseanere. Cirka 160.000 danskere ved ikke, at de har sygdommen, fordi de enten ikke har fået diagnosen eller er diagnosticeres forkert. Og kun cirka 100.000 er i medicinsk behandling. 

Tallene er nogenlunde de samme for diabetes, også kaldet sukkersyge. 320.545 danskere er diagnosticeret med diabetes, hvilket svarer til 11.200 odenseanere, og yderligere 300.000 danskere skønnes at have forstadie til diabetes ifølge diabetesforeningen. 

Sundhedskarrusellen er placeret på bagsiden af Føtex i Bolbro på Middelfartsvej 125, 5200 Odense V og har åbent tirsdag 14. og onsdag 15. november. Begge dage fra klokken 12.00-17.00.

Sundhedskarrusellen tilbyder gratis sundhedstjek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce