Succes efter fejl: Odense-band spiller på legendarisk Beatles-scene

Caper Clowns har svært ved at tro på, at bandet om få dage optræder på det legendariske Liverpool-spillested The Cavern Club. Hawk Photography

Succes efter fejl: Odense-band spiller på legendarisk Beatles-scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det odenseanske band Caper Clowns optræder fredag aften på The Cavern Club i Liverpool, hvor The Beatles gav 292 koncerter i årene 1961-1963. Den unikke koncert er ironisk nok kommet i stand på baggrund af en misforståelse, da bandets manager ved en fejl sendte en pr-meddelelse til USA.

Da det odenseanske band Caper Clowns sidste år udgav sit debutalbum, "The Buca Bus", skrev bandets manager Lone Kingo Hansen en pressemeddelelse, som blev sendt til nær og fjern. I travlheden overså hun, at hun kom til at sende materialet til USA, hvor bandet ikke umiddelbart havde til hensigt at promovere sig.

Pressemeddelelsen og linket til Caper Clowns musik blev taget usædvanligt godt imod af net-radiostationen Pure Pop Radio, der kårede albummet som årets debutalbum og sendte sangene i heftig rotation.

- Efter Caper Clowns blev spillet i radioen i USA, har bandet fået flere henvendelser fra udlandet. Én af dem var en invitation ud af det blå til at spille på The Cavern Club i Liverpool, siger Lone Kingo Hansen.

Den invitation vakte stor glæde af flere grunde.

- Min mand Henrik og vores søn, Rick, der begge spiller i Caper Clowns, og jeg selv har flere gange besøgt Liverpool og siddet i The Cavern Club som gæster. Både Henrik og Rick er vilde med The Beatles og har altid snakket om, hvor fedt det kunne være at få lov til at spille i The Cavern Club. Men de vidste, det var nærmest umuligt at få det ønske opfyldt, siger Lone Kingo Hansen.

Det skulle vise sig ikke at holde stik, da den lokale festival International Pop Overthrow via Pure Pop Radio faldt for Caper Clowns' The Beatles-inspirerede lyd og inviterede bandet til The Cavern Club for at deltage i det internationale koncertevent i Liverpool.

- Da bandet modtog invitationen, sagde Rick, at det var den bedste dag i hans liv. Henrik, der er lidt ældre, kaldte det for den bedste dag i karrieren, siger Lone Kingo Hansen.

Caper Clowns har svært ved at tro på, at bandet om få dage optræder på det legendariske Liverpool-spillested The Cavern Club. PR-foto
Caper Clowns har svært ved at tro på, at bandet om få dage optræder på det legendariske Liverpool-spillested The Cavern Club. PR-foto

Første koncert uden for Danmark

Rick Kingo Hansen er oprigtigt benovet over, hvordan en forkert afsendt mail kan åbne døre, de færreste bands får mulighed for at åbne.

- Det er syret, hvordan nettet på godt og ondt kan ændre folks liv. At en Liverpool-festival spotter os på en amerikansk netradio er vanvittigt. Lige så mystisk er det, at vi åbenbart har et publikum i Hongkong og New Zealand, fordi vores sange er spillet på netradiostationer der. Internettet er uigennemskueligt, men det er sindssygt fedt for Caper Clowns, at det baner vej for koncerter i udlandet, siger Rick Kingo Hansen.

Alle fire faste medlemmer i bandet - samt Ricks far Henrik, der spiller guitar til koncerterne og producerer - er vokset op med The Beatles. Derfor er der er masser af referencer til The Beatles i sangene og albumtitlen, der er en kæk henvisning til The Beatles-albummet "Magical Mystery Tour".

- På The Cavern Club sidder der helt sikkert publikummere, der fanger alle disse referencer. Som i sangen "The Significance of Tea Cups", hvor der er brugt en klokke magen til den i "Penny Lane". Eller sangen "Pockets", hvor vi synger om "kaleidoscope eyes", som The Beatles gør i "Lucy in the Sky With Diamonds", siger Rick Kingo Hansen.

Han og resten af bandet ser frem til at optræde foran et publikum, hvoraf flere har haft en finger med i spillet i forhold til at promovere Caper Clowns.

- Mange af dem, der kommer til denne festival, er ansat på de netradiostationer rundt omkring i verden. Eller de er bloggere, der har skrevet om os. Det bliver sjovt at stå foran dem og spille live. Og forhåbentlig sikre os et endnu større publikum, der kan reklamere for Caper Clowns og spille vores musik. Vi har forberedt os mere grundigt end nogensinde før til denne koncert af samme grund, men også fordi det er vores første koncert uden for Danmark. Vi vil gerne gøre et godt førstehåndsindtryk, siger Rick Kingo Hansen.

Næste gang det fynske publikum kan opleve Caper Clowns live er ved Havnekulturfestivalen i Odense 27. maj.

- Her er vi på familietur til Liverpool i 2015, hvor et besøg i The Cavern Club var et  must. Dengang troede Rick og Henrik ikke på, at de nogensinde ville få lov til at spille på scenen, siger Lone Kingo Hansen. Privatfoto
- Her er vi på familietur til Liverpool i 2015, hvor et besøg i The Cavern Club var et must. Dengang troede Rick og Henrik ikke på, at de nogensinde ville få lov til at spille på scenen, siger Lone Kingo Hansen. Privatfoto

Hør nummeret Pockets

The Beatles spiller på Cavern Club i Liverpool i begyndelsen af 1960'erne. PR-foto
The Beatles spiller på Cavern Club i Liverpool i begyndelsen af 1960'erne. PR-foto

Succes efter fejl: Odense-band spiller på legendarisk Beatles-scene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce