Styr på Stiften


Styr på Stiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LÆSERGOLF: Det krævede et par smøger - men nu kører Stiften Cup
HOLLUFGÅRD: Al fiffig planlægning falder til jorden, når det uventede sker.

Således også for Vita Nielsen, sekretær i Odense Golfklub siden 1996, der for nogle uger siden lænede sig mageligt tilbage i stolen og troede, at hun havde styr på Stiften Cup. Turneringen var udsolgt og startlisterne sendt ud. Så ringede telefonen: - Hvorfor er jeg ikke med?

- Da den havde ringet tilstrækkeligt mange gange, blev jeg klar over, at det ikke bare var en enkelt smutter. En hel sending elektroniske tilmeldinger var forsvundet ud i den blå luft undervejs fra Stiftstidende til klubben - og hvad værre var: De kunne ikke rekonstrueres, fortæller Vita Nielsen, der kun var i stand til at finde frem til spillernes navne og til deres hjemmeklubber. Ergo måtte hun ringe til dem alle for at finde ud, hvad dag de gerne ville spille.

- Så begyndte jeg at ryge, indrømmer klubsekretæren, der ellers har indskrænket forbruget til et par stykker i fritiden.

Nye startlister

De godt 50 forsvundne tilmeldinger - der nu skulle være bragt på plads - betød naturligvis, at de ellers omhyggeligt udarbejdede startlister ikke kunne bruges.

- Jeg havde ellers lagt vægt på, at ægtefæller skulle spille lige efter hinanden - og nogenlunde samtidig, hvis den ene skulle spille på stor bane og den anden på lille. Ligeledes skulle spillere fra for eksempel Faaborg og Langeland ikke starte alt for tidligt, for de skal jo lige herind. Og holdene skulle blandes, så spillere fra forskellige klubber fik lejlighed til at møde hinanden. Men de principper har jeg i enkelte tilfælde måttet give køb på. Jeg håber, det går alligevel. Nu mener jeg i hvert fald, at vi har styr på det, siger Vita Nielsen, der både i sekretariatet og ude på banen kan trække på en lang række frivillige hjælpere, når Stiften Cup begynder i morgen.

- Stiften-ugen er noget særligt, og klubbens medlemmer har stået i kø for at bruge deres ferie på at hjælpe. Jeg har måttet sige nej tak til mange, fortæller hun.

Banen perfekt

Over 600 spillere kommer til start i avisens årlige læserturnering, der således igen i år er Danmarks største på én og samme bane.

Mange af deltagerne har været med i alle 10 år siden den første Stiften Cup i 1995, og de vil igen i år møde en golfbane, der er toptrimmet til lejligheden.

- Nu har vi ikke fået slet så meget vand, som man måske tror - men solen har ikke bagt, og de lave temperaturer har gjort, at banen ikke er brændt af. Tværtimod. Jeg har aldrig set den så perfekt og så regulær. De gode golfslag vil blive belønnet i næste uge. Man skal ikke regne med ekstra tril og rul, siger Odense Golfklubs chefgreenkeeper, Leif Berlin Rasmussen, der lover hurtige greens og lækre fairways.

Vink igennem

På alle fire kvalifikationsdage åbner sekretariatet 6.45 og restauranten 7.30, og scorekortet skal hentes senest et kvarter før start.

- Det plejer folk nu også at være flinke til. Men med de ekstra mange deltagere i år håber vi også, at de vil være flinke til at lukke igennem ude på banen, når bolden har gemt sig. Den dér med, at man må lede i fem minutter, inden man vinker næste hold frem, holder ikke. Kan man ikke umiddelbart finde sin bold, skal der vinkes - og så må man lede i de fem minutter, siger klubsekretær Vita Nielsen.

Styr på Stiften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce