Forlængelse af projekt, der handlede om at bringe ældre beboere i Dalum sammen

To studerende, Galina Bjerrum Draiby og Kenneth Vermø, har som deres speciale arbejdet med et projekt om ældres ensomhed med udgangspunkt i beboerne i ældreboligerne i Tingløkkehaven i Dalum. De har besøgt 38 beboere og har på forskellig vis forsøgt at bringe beboerne sammen, så de kommer lidt ud af deres ensomhed.

Projekterne har en begrænset levetid, og derfor søgte Galina og Kenneth partnere, som kunne føre deres initiativer videre. De kontaktede derfor Lokalråd 2, der er det folkevalgte organ, der sammen med Ældrerådet taler de ældres sag i den sydlige del af Odense Kommune. Og på den måde blev der indledt et samarbejde, der har resulteret i, at Lokalråd 2 8. september 2015 inviterer til åbent hus i Tingløkkehus, hvor der vil blive serveret kaffebord, og hvor operachef Jesper Buhl vil underholde.

På den måde videreføres en aktivitet, som frivillige fra Lokalråd 2 i et halvt års tid har haft i Indgangen, Dalumvej 95B, hvor hjemmeplejen har henvist ensomme ældre i eget hjem til en gang om måneden at mødes for at få en bid mad, lidt orientering og lidt underholdning.

Engagerede studerende har altså medvirket til, at Lokalråd 2's frivillige kan videreføre aktiviteterne omkring beboerne i Tingløkkehaven og supplere det med at invitere flere ældre til at mødes to gange om ugen i Tingløkkehus.

- Et godt eksempel på, hvordan et studiespeciale kan kombineres med den frivillige indsats, der finder sted i nærområdet, siger Lokalråd 2's formand , Kirsten Rosenkilde Hansen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.