Studenterhus Odense kan få ny rolle

- Odenses studerende bruger den flittigt, siger formand Kasper Hjort og daglig leder Anja Følleslev om Studenterhus Odenses læsesal. De frygter, den bliver lukket. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Studenterhus Odense kan få ny rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studenterhus Odense skal muligvis have en ny rolle og nye tilbud til byens studerende. Universitetsdirektøren kan endnu ikke sige, hvad det betyder for studenterhusets læsepladser.

De seneste år har Odense satset stort på at gøre sig attraktiv som studieby. Der er blevet bygget kollegier og lavet supercykelstier i et væk, og det er ikke slut endnu. En ny strategi, der blandt andet skal forbedre, hvordan Odense skilter med sine studietilbud, bliver snart sat i gang.

"Odense som studieby" hedder projektet, som er et samarbejde mellem Syddansk Universitet, University College Lillebælt, Erhvervsakademiet Lillebælt og Odense Kommune.

Også Studenterhus Odenses rolle er en del af overvejelserne omkring den nye strategi.

- Det er muligt, at studenterhuset i fremtiden skal have en ny rolle i forhold til, hvad de kan tilbyde de studerende, fortæller Thomas Buchvald Vind, der er universitetsdirektør på Syddansk Universitet og aktiv i udarbejdelsen af strategien.

Han nævner muligheden for et studenterhus version 2.0, men understreger, at det stadig er for tidligt at sige noget om, hvorvidt de populære læsepladser på studenterhusets 1. sal skal nedlægges. Noget de i Studenterhus Odense selv går og frygter.

Thomas Buchvald Vind forklarer, at studenterhuset også fremover vil være centralt placeret på Amfipladsen og medvirke til at skabe gode og attraktive rammer og tilbud for Odenses mange studerende. Men læsepladsernes fremtid er der altså endnu ikke taget nogen beslutning om.

-Vi vil gerne have, at flere unge vælger at studere i Odense og også bliver boende her, når de er færdige med at studere, siger han. Og læsepladser rundt omkring i byen vil der fortsat være fokus på.

Men først om et par måneder kan han og de øvrige samarbejdspartnere bag "Odense som studieby" fortælle om mere konkrete tiltag i projektet.

Studenterhus Odense kan få ny rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce