Strid om erhvervs-service


Strid om erhvervs-service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIK: Det kan ende med snævert flertal om ny struktur i Odense

ODENSE: Byrådet er efter en todages konference tæt på at nå til enighed om en ny kommunal struktur, men der er en enkelt knast tilbage. Den er til gengæld så stor, at det kan ende med, at der ikke bliver et bredt flertal for, hvordan Odense Kommune skal forvaltes i fremtiden.

Knasten hedder serviceringen af erhvervslivet. Et flertal minimum bestående af S og SF vil have den placeret i en ny By- og Kulturforvaltning, mens de borgerlige forlanger, at erhvervsservice placeres i en ny Social- og Arbejdsmarkedsforvaltning.

Centralt krav

Det er ikke mindst Venstre, der spiller med musklerne. Partiets spidskandidat Lars Chr. Lilleholt vil nødig tage ordet "ultimativ" i sin mund, men siger han:

- Det er i hvert fald et helt centralt krav, at erhvervsservice og beskæftigelsesforanstaltningerne placeres i samme forvaltning. Det vil give det bedste grundlag for at nå målet om én indgang til kommunen for erhvervslivet.

Den konservative Merete Østerbye erklærer sig, omend med et knap så barskt sprogbrug, enig med Venstre.

- Vi mener desuden, det er vigtigt, at der bliver en fornuftigt balance mellem arbejdsopgaverne og deres tyngde i de forskellige forvaltninger, siger hun.

Leif Knudsen, der er gruppeformand for Socialdemokraterne, går efter et så stort flertal som muligt.

- Det har hele tiden været vort mål, men hvis der kommer ultimative krav, er det svært at nå et bredt flertal.

- Erhvervsservice er fint placeret i den forvaltning (By- og Kultur), hvor vi sælger erhvervsjord, giver miljøtilladelser med videre, siger han.

SF-rådmand Villy Larsen er ikke så bekymret for, hvis det ender med et snævert flertal uden V og K.

Valgkampen

- Hvis de to partier ikke vil være med og dermed ønsker at demonstrere, at valgkampen er gået i gang, må de jo gøre det, siger han.

De store partier er ellers enige om, at der var mange gode takter på byrådskonferencen, der fandt sted i en fordragelig stemning.

Der skal flyttes rundt på visse opgaver, men det ligger fortsat i kortene, at der ligesom i dag bliver fem forvaltninger med en borgmester og fire rådmænd i spidsen.

Strid om erhvervs-service

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce