Strid om Åløkkeskoven efter dødsulykke


Strid om Åløkkeskoven efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOV: Miljøorganisationen Nepenthes forsvarer kommunen, efter at en dødsulykke på Næsbyvej er kædet sammen med dårlig vedligeholdelse af Åløkkeskoven

ÅLØKKE: Under forrige lørdags storm omkom en bilist, da et træ væltede ned over hans bil på Næsbyvej, og det har tændt op under en strid om, hvorvidt skoven i for høj grad får lov at passe sig selv.

Derfor skal politikerne i Teknik- og Miljøudvalget på deres møde i morgen have en redegørelse fra kommunens embedsmænd om Åløkkeskovens tilstand og pasning.

Kommunen har fra en nabo til skoven fået hård kritik for manglende pasning.

- Den tragiske dødsulykke kunne måske være undgået, hvis kommunen havde ført en mere aktiv politik omkring vedligeholdelsen af skoven, skriver Henrik Gram i et brev til kommunens Park- og Vejafdeling.

Kritikken har fået yderligere vægt, idet lektor Christian Nørgaard Nielsen fra Skov & Landskab under Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole på TV2/Fyn har givet udtryk for, at hvert tredje træ i Åløkkeskoven står så dårligt, at der er risiko for, at det kan vælte i tilfælde af en storm eller orkan.

Støtte fra Nepenthes

Til gengæld får kommunen opbakning af den lokale formand for miljøorganisationen Nepenthes:

- Vi mener, at Odense Kommune har levet op til sit ansvar, skriver Jan Kunstmann i et brev, som han blandt andet har sendt til Odense Kommune.

Han lægger ikke skjul på, at en af årsagerne til, at han blander i debatten, er, at organisationen selv har opfordret kommunen til en mindre intensiv skovdrift for at sikre mere natur og dermed større naturoplevelser.

Usagligt

- At bynære skove ikke kan drives som ekstensive skove (d.v.s. skove, som ikke bliver passet og plejet og drænet), og at en tredjedel af træerne i Åløkkeskoven skal fældes for at sikre publikums sikkerhed, er en usaglig og udokumenteret påstand.

Der er ingen mennesker i nyere tid, som er blevet dræbt af naturligt væltende træer i de danske skove, fremhæver han.

Jan Kunstmann advarer kommunen mod at fare ud og fælde en masse træer på baggrund af kritikken.

- Hvis skovene skal være så sikre, at børn kan lege i dem under en orkan, så vil Odense blive en langt mindre grøn og spændende by at være borger i.

Derimod peger Henrik Gram på, at det træ, som faldt ned og slog den 48-årige mand fra Otterup ihjel, havde rødder, som kun var halvt så store i omkreds, som træer af tilsvarende størrelse inde i skoven.

For tynde rødder

Årsagen til de tynde rødder mener han ligger i, at træet på sin ene side havde et fortov og en vej, og på sin anden side havde en stor, gammel stub. Derfor kunne det ikke udvikle et ordentligt rodnet.

Hvis kommunen havde holdt et bedre øje med skoven, var det pågældende træs svagheder måske blevet opdaget, og træet dermed fældet, mener han. Han hæfter sig især ved, at renderne i skoven, som skal dræne for vand, ikke bliver plejet. Det betyder, at store områder bliver oversvømmet, og mange træer får ødelagt rodnettet.

- Det er særdeles uheldigt, når skoven er så befærdet som den er og ligger så tæt på bebyggelse, mener Henrik Gram.

Strid om Åløkkeskoven efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce