Strid mellem taxaselskaber: - Det er systematisk chikane

Niels Erik Olsen har tidligere arbejdet for Taxa Fyn, men skiftede i oktober over til Taxi 4x27. Foto: Ane Johansen

Strid mellem taxaselskaber: - Det er systematisk chikane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det nye taxaselskab i Odense, Taxi 4x27, mener, at det gamle selskab Taxa Fyn bevidst generer dem og ikke overholder konkurrencelovgivningen. Taxa Fyn mener ikke, der overhovedet er en konflikt.

Det er godt tre måneder siden, at de første gule taxaer kom på gaden. Men opstarten har ikke været helt uden problemer for byens nye taxaselskab Taxi 4x27. Ifølge vognmanden Niels Erik Olsen fra Taxi 4x27, oplever selskabet "systematisk chikane" fra konkurrenten Taxa Fyn.

- De har fra begyndelsen sagt, at når vi ikke gad dem, så gad de heller ikke os, fortæller Niels Erik Olsen, som forlod Taxa Fyn for at arbejde hos Taxi 4x27 - ligesom Taxi 4x27's øvrige vognmænd.

Chikanen, som Niels Erik Olsen nævner, handler om det forretningsmæssige.

Senest har der været en strid om clearing af taxa-boner. Clearing betyder, at når en kunde bruger et andet selskabs taxa-bon eller kontokort som betaling, så udveksler selskaberne efterfølgende pengene internt.

Taxa Fyn har i en mail til Odense Kommune, som Taxa Fyn har kontrakt med, skrevet, at selskabet vil cleare alle selskabers boner - med undtagelse af Taxi 4x27 i Odense.

- Det gør det sværere for os at drive forretning. Derfor mener vi, det er en grov overtrædelse af konkurrencelovgivningen, også fordi Taxa Fyn i realiteten har monopol, forklarer Niels Erik Olsen.

Udover de stridende selskaber Taxi 4x27 og Taxa Fyn er der Odense Mini Taxa som byens tredje og sidste selskab. Taxa Fyn og Odense Mini Taxa har i forvejen et samarbejde, og de to selskaber har planer om et endnu tættere samarbejde med både fælles anlæg og turudveksling.

Taxi 4x27 har derfor med hjælp fra en advokat skrevet til Taxa Fyn og bedt dem om i fremtiden at cleare alle boner. Taxa Fyn har netop i denne uge meldt tilbage, at det vil de gøre i fremtiden.

- Det er vi glade for, men jeg synes, det er ærgerligt, at det skal komme så vidt, at vi må ringe til en advokat, når sund fornuft kunne have sejret for to måneder siden, siger Niels Erik Olsen.

Sagen kort
Der er tre taxaselskaber i Odense, hvoraf det nyeste er det københavnske Taxi 4x27, som i oktober udvidede til Odense. 7 lokale vognmænd, med ti biler, skiftede fra byens største taxaselskab Taxa Fyn til det nye Taxi 4x27. 

Vognmændene har efterfølgende ligget i strid med deres gamle arbejdsgiver om nogle penge til driftsbidrag, som vognmændene mener, de har til gode. 

Dertil kommer konflikten om clearing af taxa-boner, som nu er løst.

Vognmændene mener, Taxa Fyn bevidst chikanerer dem, men det afviser den administrerende direktør i Taxa Fyn.

- Langt ude

Administrerende direktør i Taxa Fyn Tadzudin Kasami er ikke enig i Taxi 4x27's udlægning af sagen.

- Vi har aldrig haft en konflikt, siger han.

- Men vognmændene i 4x27 mener alligevel, at de er udsat for "systematisk chikane". Hvad synes du om det?

- Det har ikke noget med chikane at gøre. De mennesker er langt ude. Jeg forstår ikke, hvorfor de siger, der er en konflikt, siger Tadzudin Kasami.

- Grunden til, det har taget nogle måneder at finde ud af, hvordan vi skal cleare med dem, er, at 4x27 yder 25 procents rabat uden for myldretiden. Det gør vi ikke, så når deres kunder kører med os, får de ikke rabatten.

- Hvorfor har I skrevet til Odense Kommune, at deres medarbejdere kan bruge jeres taxaboner i hele landet med undtagelse af 4x27 i Odense?

- Vi havde ikke samarbejdet på plads på det tidspunkt. Vi har samarbejdet med Taxi 4x27 i København længe, men nu er der kommet en ny afdeling her på Fyn, og så skulle vi lige finde ud af, hvordan vi skulle tackle det.

To verserende sager

Konflikten mellem de to taxaselskaber stopper imidlertid ikke her. De syv vognmand fra Taxi 4x27, som i alt har 10 biler, har alle tidligere arbejdet for Taxa Fyn.

Udover sagen om clearing af taxa-boner har vognmændene fra Taxi 24x7 i forvejen to verserende sager mod Taxa Fyn, som vognmændene har været medejer af. Det handler blandt andet om, at vognmændene mener, at de uretmæssigt er blevet opkrævet betaling for medlemskab af foreningen Taxa Fyn, såkaldt driftsbidrag, selvom de havde meldt sig ud.

- Det drejer sig om cirka 40.000 kroner for mit vedkommende. Derudover vil vi have vores andelskapital tilbage, som jeg mener, vi har til gode, og så vil vi ellers bare have lov til at passe vores forretning, forklarer vognmand Niels Erik Olsen.

Tadzudin Kasami mener ikke, at Taxa Fyn skylder vognmændene penge.

- Det eneste, jeg kan fortælle dem, det er, at de har seks måneders opsigelse til ophør ved regnskabsårets udgang. Det står i vores vedtægter, og derfor skal de betale driftsbidrag, siger han.

Strid mellem taxaselskaber: - Det er systematisk chikane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce