Stribe af bilindbrud: Det tyder på den samme gerningsmand

Weekenden var hård for en række bilejere i Odense C. Blandt andet blev der brudt ind i en stribe af otte biler på Dannebrogsgade. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

Stribe af bilindbrud: Det tyder på den samme gerningsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden blev der begået en række indbrud i biler parkeret i Odense C, og fremgangsmåden og tidspunktet tyder på, at den samme gerningsmand står bag.

Odenses midtby har siden torsdag og særligt i weekenden været ramt af en stribe indbrud i parkerede biler. En række biler har fået knust deres ruder og stjålet alt fra solbriller til elektronik på parkeringspladser ved Radisson Hotel, i Nørregade samt i Slotsgade. Politiets døgnrapport fra weekenden fortæller, at der i Nørregade, Slotsgade, Gråbrødre P-hus samt Claus Bergs Gade var seks indbrud i biler i weekenden samt et indbrudsforsøg. Derudover har der været otte indbrud i biler på parkeringspladsen på Dannebrogsgade.

Hos Fyns Politi oplever de ofte knuste ruder og tyveri fra biler, men weekendens stribe af tyverier vækker alligevel opsigt, fortæller Ann Kate Pedersen, politikommissær hos Fyns Politi.

- I de mange år, jeg har været i politiet, er der blevet stjålet fra biler. Det er heldigvis ikke hvert døgn, vi har sådan en stribe, men vi ser det af og til. Det tyder på, at der har været nogle på spil, som har skulle bruge nogle hurtige værdier, og så tager de sådan en stribe biler, siger hun.

Samme fremgangsmåde

Ifølge Ann Kate Pedersen har fremgangsmåden været den samme i alle tilfældene. En siderude er blevet knust, hvorefter indholdet i bilen er blevet rodet igennem. I de fleste tilfælde har gerningsmændene taget noget fra bilerne, men i nogle af tilfældene, er der ikke blevet stjålet noget.

- Vi har ikke fundet frem til, hvem gerningsmanden er, men i og med det er inde for samme tidsrum, og fremgangsmåden er ens, så tyder det på, at gerningsmanden er den samme. Det er ikke usædvanligt med tyverier fra biler, men det er ikke altid, vi ser sådan en stribe, som vi har set i weekenden, siger Ann Kate Pedersen.

Er der overvågning fra gerningsstederne, som kan hjælpe jer på sporet?

- Nej, for generelt er der jo ikke overvågning på offentlige områder, og det er parkeringspladsen ved Dannebrogsgade for eksempel.

Kan byens bilister være trygge nok ved at parkere deres bil, eller skal de frygte for, at de kommer tilbage til en knust rude?

- Når man tænker på, hvor mange biler der parkeres, så er risikoen minimal. Men selvfølgelig er det frygtelig irriterende for dem, det går ud over. Men man skal sørge for, at der ikke ligger værdier synligt inde i bilen. Jakker, tasker, gaver og så videre. Og så skal man helst parkere sin bil et sted, hvor der er trafik omkring den. Jo mere øde et sted, jo mere udsat er bilen, og det tager kun et øjeblik, siger Ann Kate Pedersen.

Stribe af bilindbrud: Det tyder på den samme gerningsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce