Lørdag var flere lange fingre på spil i Bilka i Odense. En 49-årig polak blev søndag idømt 30 dages fængsel og udvisning af Danmark for butikstyveri.

En fængslet - en fik bøde

Personalet i Bilka i Odense måtte lørdag to gange inden for få timer bede politiet om at hente personer, der havde betjent sig selv med varer, som de ikke havde intentioner om at betale for.

Ved 17-tiden blev medarbejdere i supermarkedet opmærksomme på tre mænd, som havde samlet varer sammen i såkaldte russer-poser - det er indkøbsnet, der er foret med stanniol eller lignende, så varerne i dem ikke udløser butikkens alarmer, når de forsøges bragt gennem udgangen.

Det lykkedes kun personalet at tilbageholde en af de tre mænd - en 49-årig mand fra Polen, som søndag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

Han rykkede direkte i fængsel efter grundlovsforhøret og skal sidde her de næste 30 dage, sigtet for forsøg på tyveri af varer for godt 8000 kroner. Den polske butikstyv bliver desuden udvist efter afsoning og må ikke rejse ind i Danmark de næste seks år.

Lørdag aften måtte personalet i Bilka igen tilkalde politiet. Denne gang var det en 48-årig mand fra Rumænien, som var blevet taget på fersk gerning i at stjæle fra butikken. Ifølge vagtchef hos Fyns Politi Lars Thede havde han kun nået at samle varer for et mindre beløb.

Manden fik en bøde og blev sendt bort.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.