Strafbart at true via sms


Strafbart at true via sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NULTOLERANCE: Skoler og kommune vil ikke acceptere sms-trusler

ODENSE: Trusler sendt som sms-beskeder på mobiltelefonen er så alvorlige, at mange af dem ender i en retssal.

- Selvfølgelig er det strafbart at sende sms-trusler. Det er jo ikke, hvordan truslen bliver fremsat, men indholdet, der er afgørende for, om det er ulovligt, siger politifuldmægtig Kirsten Flummer, Odense Politi.

I fredags blev en 17-årig pige fra Hjallese idømt en betinget straf for blandt andet at have truet en 16-årig pige med, at hvis hun sladrede til politiet, ville hun dø.

I en anden sag kort efter nytår blev en 38-årig mand dømt for, at have sendt sin ekskone sms-trusler. Også i dette tilfælde gav det en betinget straf.

Odense Politi har ikke tal på, hvor mange anmeldelser det modtager om sms-trusler, da de registreres sammen med andre trusler. Men vicepolitimester Doris Jensen fortæller, at det typisk er blandt unge at trusler via sms florerer.

Vil ikke tolerere trusler

Hos Odense Kommune er man godt klar over problematikken. Hører kommunens ansatte om trusler blandt skolernes elever, skrider man ifølge projektchef i Børn- og Ungeforvaltningen Christian Frederiksen hurtigt og konsekvent ind.

- Vi vil ikke tolerere, at unge sender trusler til hinanden. Hvis vi hører om problemet, går vi ind i klassen og vejleder eleverne. Derudover kontakter vi de involveredes forældre, siger han.

Det er dog ret sjældent, at Børn- og Ungeforvaltningen hører om sms-trusler.

- Det er ikke et specielt stort problem, men det er min fornemmelse, at der har været en lille stigning. Derudover kan jeg godt forestille mig, at der er mange sager, som vi aldrig hører om, fordi nogle af de unge ikke tør stå frem, fortæller Christian Frederiksen.

Hører han om alvorlige situationer, hvor elever bliver truet over mobiltelefonen, opfordrer han forældrene til at anmelde episoden til politiet.

Flere mobbes via sms

Mens trusler stadig er en sjældenhed på skolerne, så bliver flere elever mobbet over mobiltelefonen.

På Hunderupskolen har man ikke haft alvorlige sager, men skoleinspektør Vagn Hansen fortæller, at man ofte har snakket med eleverne om problemet.

- Når vi har diskuteret det med eleverne, er der flere elever, der har fortalt, at de har modtaget og sendt væmmelige sms'er, som de efterfølgende har fortrudt, at de sendte, fortæller han.

Strafbart at true via sms

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce