2800 kilo hash: Stor narkosag har flere forbindelser til Fyn

Arkivfoto

2800 kilo hash: Stor narkosag har flere forbindelser til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor og kompliceret narkoefterforskningen har ført til fund på i alt 2800 kilo hash og flere anholdelser. Og sagen har flere forbindelser til Fyn.

Blandt spanske meloner og æbler fandt politiet en meget stor mængde hash i en spansk lastbil på en vej i Odense den 26. juli. 1200 kilo. Så meget fandt politiet gemt blandt frugten.

Betjente fra Særlig Efterforskning Vest - der arbejder med organiseret kriminalitet i Vestdanmark - var klar, da lastbilen kom til det fynske med den store narkolast. Det resulterede i tre anholdelser. To mænd fra Spanien og en kvinde fra Rumænien blev anholdt og har siden siddet varetægtsfængslet.

- Det er ikke hver dag, man finder sådan en stor fangst i Odense. Det er det, vi er oprettet til, og det er meget tilfredsstillende at se resultatet af det hårde arbejde. Vi konkler i døgndrift, siger Brian Olsen, der er leder af Særlig Efterforskning Vest.

Hvor lastbilens endedestination var, ønsker lederen af efterforskningsenheden ikke at gå i nærmere detaljer med - udover at det umiddelbart er i Danmark eller Skandinavien. Men han fortæller, at fangsten sker i forbindelse med en stor og kompliceret narkoefterforskning, oplyser lederen. Tilbage i marts slog politiet til mod flere adresser i Horsens, og det førte til anholdelser af 15 til 16 personer. Det genererede flere efterforskninger sideløbende, der førte til flere anholdelser. Og det store fund på Fyn er en del af de sideløbende efterforskninger.

Flere ransagninger

Tirsdag blev endnu en mand anholdt af Særlig Efterforskning Vest i forbindelse med sagen. En 56-årig fra Sjælland. Klokken ni onsdag blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Manden blev varetægtsfængslet og valgte ikke at kære dommen til Landsretten, og derfor blev han fængslet med det samme. Mandens indblanding i sagen blev klar for politiet i forbindelse med et fund af 800 kilo hash i Arden i Himmerland.

Han er sigtet for at have indsmuglet 1600 kilo hash fra Spanien til Danmark tilbage i februar. Og det er halvdelen af det, der blev fundet på en adresse i Arden. Ifølge sigtelsen skal smugleriet være sket i samarbejde med de to spaniere, der blev anholdt den 26. juli. De to mandlige spaniolere er nu sigtet for både den store fangst på Fyn og for indsmuglingen af de 1600 kilo hash i starten af året.

Anholdelsen af den 56-årige sjællænder sker efter, at efterforskningsenheden i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst i går ransagede en række huse i Nordjylland, på Fyn og på Midt- og Vestsjælland. Under ransagningerne blev der beslaglagt 10 kilo skunk, syv og et halvt kilo hash og 260.000 kroner i kontanter.

På Fyn slog politiet til mod én adresse, hvor noget af det beslaglagte fund blev fundet. Men hvad det drejer sig om, ønsker lederen af efterforskningsenheden ikke at oplyse.

- Aktionen i går er et led i efterforskningen af en større narkosag, hvor der er smuglet store mængder hash til landet, som skulle sælges på gaden. Vi fortsætter efterforskningen og udelukker ikke yderligere anholdelser i sagen, oplyser leder af Særlig Efterforskning Vest, politiinspektør Brian Olsen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Efterforskningen er stadig i gang, og derfor ønsker lederen ikke at oplyse nærmere om sagen.

- Vi kan ikke udelukke flere anholdelser. Vi er også stadig i gang med at efterforske, hvem der skulle have modtaget lastbilen. Og vi vil ikke advare folk om, at vi kommer, siger Brian Olsen.

2800 kilo hash: Stor narkosag har flere forbindelser til Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce