Japans kronprins Naruhito har lovet at komme tilbage til Odense en anden gang.

Bedømt på fremmødet gik det næsten hen over hovedet på den menige odenseaner, at der her til formiddag var fornemt besøg fra det fjerneste Østen.

Japans kronprins Naruhito tilbragte to en halv time i Odense. Han ankom lidt over 10.30 til H.C. Andersens Hus, hvor han var på en halv time lang rundvisning. Derefter kørte kronprinsen og hele hans kortege en betragtelig omvej for at komme til Odense Rådhus, hvor Naruhito spiste frokost med borgmester, rådmænd og stadsdirektør.

Inden frokosten på rådhuset holdt Naruhito en tale, hvor han blandt andet omtalte, at han holder meget af komponisten Carl Nielsen. Kronprinsen er selv en habil musiker, og havde ved en koncert hjemme i Japan hørt Carl Nielsens femte symfoni. Med hjælp af Google fundet ud af, hvor Carl Nielsen stammer fra.

Kronprinsen ville gerne have besøgt Carl Nielsen Museet, men dette er lukket for tiden, så Naruhito lovede at vende tilbage til Fyn og Odense en anden gang.

Hvis det sker, vil han til den tid efter alt at dømme være kejser.

Lidt over kl. 13 forlod Naruhito og hans følge Odense og kørte mod Nordfyns Højskole i Bogense og senere Lindø Industripark.

Du kan se alle billederne fra kronprinsens besøg i Odense her.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
Japansk kronprins kiggede på vindmøller på Lindø

Japansk kronprins kiggede på vindmøller på Lindø

Fotoredaktionens udvalg: Den japanske kronprins Naruhitos dag på Fyn

Fotoredaktionens udvalg: Den japanske kronprins Naruhitos dag på Fyn

Se alle billederne: Japans kronsprins besøger nordfynsk højskole

Se alle billederne: Japans kronsprins besøger nordfynsk højskole