Langesøstien bliver forlænget og forbundet med Byens Bro og city. Langt væk fra bilerne

Mens flere veje i byen er gravet op for at gøre klar til den kommende letbane, så går et stort cykelprojekt nu i gang. Næsten i det skjulte. Det er en af byens mest benyttede cykelstier, Langesøstien, der skal forlænges, så det bliver muligt at trille helt fra Korup og til Kongens Have uden at skulle slås om pladsen med bilerne.

Langesøstien har tidligere fået prædikatet supercykelsti, fordi den er blevet gjort bredere og lettere at køre på for cykelpendlerne, og en bevilling på 13,5 millioner kroner skal nu bringe de tohjulede pendlere helt ind i byen.

Langs baneterrænet

I dag stopper cykelstien ved Hans Tausens Kirke på Rugårdsvej. Men ved at forlænge cykelstien langs baneterrænet under store indfaldsveje som Rugårdsvej, Åløkke Allé og Næsbyvej, bliver det muligt at føre cykelstien helt ind til byen og forbinde den med Byens Bro og Kongens Have.

Arbejdet med at forlænge cykelstien er gået i gang, og stien ventes at stå helt klar i løbet af næste år. Vil man ikke helt ind til byen, bliver der etableret frakørselsramper ved de store veje.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.