Stort besøg på nyt H.C. Andersen-museum

Klare farver i og omkring et udsnit af Nyhavnsstuen, hvor der også er digital mulighed for at bladre i Marie Henriques' billedbog, hvilket Bjarke Klausen og før, med far Bjørn ved siden af. Foto Birgitte Carol Heiberg

Stort besøg på nyt H.C. Andersen-museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

160 mennesker var med fra morgenstunden, da det nye, midlertidige HCA-museum slog dørene op for første gang.

Allerede inden klokken slog 10 lørdag morgen, var dørene blevet åbnet til det tidligere Carl Nielsen Museum i Odense Koncerthus. Folk havde fundet vej bag om torvedagens boder til museet, som de kommende to år plus det løse skal fortælle om byens store digtersøn, H.C. Andersen.

Omkring 160 mennesker var klar til at tage et kig på, hvordan Andersen nu skal præsenteres for turister og andet HCA-interesseret godtfolk.

Allerede inden den officielle åbning begyndte de at strømme rundt i lokalerne, der er fordelt på to etager. Men der var altså også taler, jazzmusik, boblende drikke og kransekage.

Det var museumschef Torben Grøngaard Jeppesen og museumsinspektør Ane Grum-Schwensen, der stod for de officielle ord. Som handlede en del om, at Odense selvfølgelig skal have noget at byde de HCA-interesserede gæster her i overgangsperioden, inden det nye og stort tænkte H.C. Andersen i 2020 Hus står færdigt i rammer tegnet af en japansk stjernearkitekt, Kengo Kuma.

Carl Nielsens fremtid

Museumschefen lod også et par ord falde om Carl Nielsen, der jo nu på en måde er blevet hjemløs. Han talte om, at der er fundet fondspenge til at forbedre formidlingen i komponistens barndomshjem i Nr. Lyndelse. Og at, når Andersen engang i 2020 flytter ud igen, så skal Carl Nielsen tilbage i de vante omgivelser i koncerthuset i en opdateret form.

- Museet, som blev indrettet i 1988, var ærlig talt blevet lidt forældet, lød det fra Torben Grøngaard Jeppesen.

Ane Grum-Schwensen, der har været med til at indrette det midlertidige Andersen-museum fortalte om, hvordan man bevidst havde valgt livlige farver blandt andet inspireret af, hvad asiatiske museumsgæster godt kan lide. Og bedømt på, hvad jeres udsendte opsnappede af kommentarer undervejs, syntes de klare blå, grønne og røde farver på væggene at falde i god jord.

Flere fodspor

Jeres udsendte havde allerede i onsdags fået et smugkig og hørt om tankerne bag det nye musuem. Dengang var der dog rengøringslys og i sagens natur ingen besøgende. På denne første åbningsdag, hvor trængslen nok var større, end den bliver, når det atter er hverdag, tog museet sig fint ud i det rigtige, dæmpede lys.

Placeringen af museet er ideelt, fordi det ligger tæt på Andersens fødehjem i Hans Jensens Stræde, som atter er åbnet for offentligheden, og på Møntergården. Men et af problemerne er dog, at det ligger lidt hengemt i forhold til Odeons store hovedindgang lige ved siden af.

Der arbejdes dog hen mod en bedre skiltning. Og så er det også meningen, at H.C. Andersens fodspor, der blev lagt ud i 2014, skal have en opgradering og vise vej hen mod det nye, midlertidige museum.

H.C. Andersens Hus har også fået opmærksomhed fra en anden kant, idet det er blevet udvalgt som en af destinationerne i "Kend dit land". Det er projekt søsat af fire ministre, der går ud på at give 4. klasses elever kendskab til historie, kultur, natur, landbrug og maddannelse i egne af landet, som de umiddelbart ikke møder. De skal via busture rundt i landet foretage en slags dannelsesrejse i miniformat, hvor de møder for dem ukendte sider af Danmark. Og dertil hører altså H.C. Andersens Hus.

Stort besøg på nyt H.C. Andersen-museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce