Storkonflikt kan lamme kremering af døde

Der er plads til 68 kister i Odense Krematorium. Hvis lockouten rammer krematørerne håber krematoriet at kunne klare sig med et nødberedskab, så kisterne ikke hober sig op. I givet fald vil man kunne brænde fire til fem om dagen. Arkivfoto: John Fredy

Storkonflikt kan lamme kremering af døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis lockouten bliver en realitet, vil de afdøde ikke kunne blive kremeret. På Odense Krematorium håber man at kunne klare sig på et nødberedskab.

Hvis en storkonflikt og en medfølgende lockout bliver en realitet, betyder det at der vil blive lukket og slukket i Odense Krematoriums to ovne. Med mindre det bliver muligt at iværksætte et nødberedskab.

- Derfor har vi søgt nødberedskab i krematoriet, siger Karina Behrens, funktionsleder i Kirkegårdskapellet og Odense Krematorium, som er kommunalt ejet.

Det er gennem forhandlinger med krematørernes fagforbund, at Odense Krematorium har søgt om at få etableret et nødberedskab. Hvis ansøgningen godkendes, betyder det, at to af krematoriets fire ansatte kan få lov til at arbejde videre under lockouten, hvis den træder i kraft.

- Det betyder, at vi som minimum vil kunne køre med én ovn og kremere fem kister om dagen, så det ikke går helt i stå. Det handler også om at vi vil kunne hjælpe bedemændene med at komme af med kister, for det vil også kunne blive et problem på et tidspunkt, fortæller Karina Behrens.

Plads til 68 kister

Krematoriet, der ligger i kælderen under kirkegårdskapellet nær Odense Universitetshospital, blev taget i brug i maj 1950. I 1968 blev krematoriet udvidet til to krematorieovne, som bemandes af fire ansatte. Normalt kan krematoriet kremere 10 kister om dagen, men med kun en enkelt ovn kørende vil krematoriet kun kunne klare halvdelen.

Hvad kan I gøre for at undgå, at krematoriet bliver fyldt op?

- Hvis vi har et nødberedskab, vil vi hvert fald kunne nå at tage toppen af det, vurderer Karina Behrens.

Der er plads til 62 kister i krematoriets tre kølerum, og der er frysekapacitet til 6 kister.

- Det er, hvad vi har plads til, og vi kan ikke tage flere ind.

Hvor længe krematoriet vil kunne køre på et nødberedskab under den mulige lockout, tør Karina Behrens ikke at spå om.

- Hvornår vi får svar på, om vi kan få lov at køre med nødberedskab, ved jeg heller ikke. Det kan være, at det kommer i sidste øjeblik, siger funktionslederen.

Storkonflikt kan lamme kremering af døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce