Storkonflikt: Elever frygter for eksamen

Elever fra Odense Katedralskole føler sig solidariske med lærerne. Fra venstre er det Philip Panzh, Emilie Clausen, Trine Banzon, Asbjørn Prip og Matilde Grarup. Foto: Stine J. Jensen

Storkonflikt: Elever frygter for eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever på Odense Katedralskole, der er udpeget som konfliktområde, er nervøse for, hvad en eventuel konflikt vil betyde for både undervisning og kommende eksaminer. Alle skal nok blive studenter, forsikrer ledelsen på gymnasiet.

Ingen er endnu gået i panik, men udsigten til en måske kommende konflikt bekymrer alligevel mange elever på Odense Katedralskole. Det fortæller medlemmer af elevrådsbestyrelsen på Odense Katedralskole, der mandag var til møde med skolens ledelse for at få en orientering om, hvad der vil ske, hvis gymnasiet bliver strejkeramt. Gymnasiet er et af de steder, som er udpeget som konfliktområde, hvis storkonflikten bliver en realitet 4. april.

- Vi er selvfølgelig nervøse over udsigten til strejke blandt lærerne. Især elever i 3.g, der skal være studenter til sommer, siger Trine Banzon, der er elevrådsformand på gymnasiet.

Ved mødet mandag middag blev elevrådsbestyrelsen orienteret om, hvad der vil ske i tilfælde af en konflikt. Hvem der må hvad, og hvordan de skal forholde sig, og det beroliger i nogen grad eleverne, der i de kommende uger vil være i tæt dialog med ledelsen.

- Jeg har stor tiltro til, at ledelsen håndterer en eventuel konflikt på bedst mulig måde. Vi har foreløbig en rigtig god dialog, og vi har også snakket om det her internt i elevrådet. Det er en ærgerlig situation, men vi skal nok blive studenter, siger en fortrøstningsfuld Matilde Grarup, der går i 3.g.

Mange elever på Odense Katedralskole skal på studieture i næste uge, og de er glade for, at en konflikt først kan blive aktuel i begyndelsen af april. Men mange andre arrangementer kan være i farezonen.

- Vi har mange arrangementer og traditioner, som vi risikerer at gå glip af, og det ville være rigtig ærgerligt, påpeger Emilie Clausen.

Solidarisk med lærerne

Det skaber usikkerhed, når der er udsigt til strejke blandt lærerne op til en eksamensperiode, men elevrådsbestyrelsen på Odense Katedralskole er også med på, at det er vilkårene på arbejdsmarkedet i Danmark, og eleverne føler sig solidariske med lærerne.

- Vi er klar over, at lærernes vilkår har stor indflydelse på vores undervisningsmiljø, så vi støtter lærerne i deres kamp for bedre vilkår, understreger Trine Banzon.

- Hvis det er det, der skal til for, at parterne kan mødes, så er det sådan, det må være. Det er jo den danske model, og sådan fungerer den. Lærerne skal have ordentlig forhold, supplerer Philip Panzh, der selv går i 2.g.

Det er mest de ældste elever, der er nervøse, for 2.g'erne har i forvejen så travlt, at de ikke bruger tid på at bekymre sig, siger han.

- Vi tager en dag og en aflevering ad gangen.

Og det kan eleverne roligt gøre, siger rektor på Odense Katedralskole, Lone Bjørndal Thomsen.

- Eleverne er selvfølgelig nervøse, for det her er helt ukendt for dem, men de skal tage det roligt og se tiden an. Vi håber selvfølgelig, at konflikten ikke bliver til noget, og hvis den gør, at den bliver kortvarig. Alle skal nok få deres studentereksamen, siger hun.

Storkonflikt: Elever frygter for eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce