Storken blev udryddet for statens penge

Kjeld Hansen er journalist, forfatter og samfundsdebattør og fortæller provokerende om udryddelse af dansk natur.

Storken blev udryddet for statens penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provokerende oplæg til diskussion om, hvordan naturværdier er gået tabt i Danmark. Koryfæer ser ikke for godt ud

Hvorfor forsvandt storken fra Danmark? Var det klimaændringer? Sygdom i vinterkvarteret i Afrika? Eller måske noget andet? Det var noget andet. Storken forsvandt fordi dens levesteder og levevilkår blev ødelagt. Systematisk og for statens penge. Eksempelvis blev engarealerne i de gamle Broby- og Aarup kommuner reduceret fra cirka 35 procent af arealet til mindre end én procent.

De fleste mennesker ved det næppe, at Danmark indtil anden halvdel af 1900-tallet var et land rigt på enge og vådområder, heder og moser.

Næste tirsdag giver Kjeld Hansen, der netop har udgivet bogen "Det tabte land", sit skarpe bud på, hvorfor det er gået med naturen, som tilfældet er.

Processen er næsten lige så rystende som resultatet. For nogle var der tale om 'logisk' og 'ædel' landbrugsmæssig udvikling, reaktion på befolkningsvækst, nye teknologi og gode eksportmuligheder, hedder det i indbydelsen til mødet.

Kjeld Hansen afdækker, hvem der trak i trådene, og deres mere eller oftest mindre ædle motiver.

Han gennemgår kritisk store nationale myter om blandt andre Dalgas, Hedeselskabet, Danmarks Naturfredningsforening og betydningen af den tyske besættelse i 1940. Mange andre deltog også: liberalister, naturelskere, nazister, liberale Venstremænd, kongefamilien, lykkeriddere og de alvorsfulde nyttemænd.

Naturgenopretning er vejen frem. Ja, men hvor er den lang, hvis det skal batte noget, lyder det provokerende i indbydelsen til debatmødet.

Hvor: Besøgscentret ved Den Fynske Landsby, Sejerskovvej, Odense

Hvornår: Tirsdag 3. juni klokken 19-21

Info: Foredrag og diskussion. Entré: 75 kroner. Arrangører: Dansk Ornitologisk Forening, Odense Bys Museer og Odense Kommune - Natur, Miljø og Teknik.

Storken blev udryddet for statens penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce