For at Tusindårsskoven kan holde til flere arrangementer, kræver det en natursikring af området og mindre mudder.

Odense: Da Odense by fyldte 1000 år tilbage i 1988, blev fødselsdagen markeret med en grøn gave: Tusindårsskoven blev grundlagt.

Skoven har udviklet sig fra primært at være et rekreativt naturområde til at være den centrale eventplads i Odense, når store arrangementer gæster byen.

Endagskoncerter, Tinderbox og en motorcykelfestival har eksempelvis brugt området i 2015, og planen er at trække endnu flere events til i fremtiden.

Sikring af pladsen

Odense Kommune har derfor arbejdet med at opgradere området løbende, blandt andet med strøm, kloakering og et nyt vejnet.

Men der er nye tiltag på opgraderings-programmet, som byrådet skal tage stilling til på onsdag.

- Vi kigger i øjeblikket på, hvordan vi sikrer pladsen bedst muligt. Det, der er vigtigt, er, at de store begivenheder ikke går ud over de rekreative forhold, og at pladsen ikke stopper med at være et naturskønt område, siger Ronnie Hansen, udviklingschef hos Odense & Co.

Væk med mudder

De nye opgraderinger omhandler fire indsatsområder. Det første indebærer, at man gerne vil inddrage et område syd for skoven til brug under events.

Det kunne være til produktionsområde, handicapparkering, supplerende indgang eller som koncertsted, når et arrangement indeholder flere scener.

Det næste punkt, som kommunen ønsker at optimere, handler om hovedscenens placering. Her vil man gerne sikre, at græsset omkring bliver mere bæredygtigt, så det kan holde til mere slid.

Punkt nummer tre kommer til at kunne mærkes på regnfulde dage, da man gerne vil mindske vandmængden på området.

- Vi vil gerne arbejde på, at pladsen ikke skal være mudret helt til under koncerter, når det regner, og samtidig undgå de store vandpytter, fortæller Ronnie Hansen.

Derfor vil man gerne finde nogle løsninger på, hvordan man kan få vandet væk fra pladsen. På den måde kan græsset også holde til kombinationen af regn og mange gæster.

Byrådet bestemmer

Det sidste punkt drejer sig om forsyning til skoven, blandt andet med flere vandstik. Også muligheden for midlertidig belysning på Falen efter pladsens lukketid er et ønske fra kommunens side.

Økonomiudvalget besluttede på sit møde 3. februar at anbefale, at byrådet godkender et årligt beløb på 1,5 millioner kroner, som skal bruges til at forbedre Tusindårsskoven. Optimeringen vil foregå over perioden fra 2016 til 2018, og man vil dermed bruge i alt 4,5 millioner kroner på projektet.

Byrådet træffer på onsdag den endelige beslutning om investeringen.

  • Af: