Stor forskel på antal besøgene i nye ungdomscentre

Den 14. august åbnede de 10 nye ungdomscentre i Odense. Tidligere havde Odense Kommune 35 fritidsklubber. Grafikken viser, hvor de nye ungdomscentre ligger i Odense. Grafik: Mikkel Petersen

Stor forskel på antal besøgene i nye ungdomscentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 14. august åbnede de nye 10 nye ungdomscentre i Odense. Nye tal viser, at de unges fremmøde svinger meget fra ungdomscenter til ungdomscenter.

Odense: Siden august har børnene i Odense Kommune kunne besøge de 10 nye ungdomscentre, som har erstattet de 35 tidligere fritidssklubber. 

Nye tal viser dog store udsving i antal besøgende hos de forskellige ungdomscentre. UC Camp U i Vollsmose har de første tre måneder af centrets levetid haft 2897 besøgende, som er det absolut højeste af de 10 ungdomscentre. I oktober besøgte 104 børn i gennemsnit centret i Vollsmose om dagen. I den modsatte ende ligger UC Kroggård med 378 besøgende fra 14. august til 31. oktober. I oktober blev det til omkring fire børn, der tog vejen til centret hver dag. 

Carsten Djursaa, ungdomsskoleleder i Odense Kommune, erkender, at de har en stor udfordring foran sig, men forklarer tallene ud fra ungdomscentrenes udtryk og historik. 

- De steder, hvor der tidligere har været fritidssklubber, har der været en større tradition for at tage hen. Hvor der modsat på de nye matrikler, for eksempel Østre Plads, ikke har været nogen klub før, skal der her skabes den kultur. Det ændrer ikke ved, at opgaven er den samme på alle matrikler, som vi skal have styrket gennem det næste stykke tid. 

I UC Højstrup har der de første tre måneder været 1611 børn forbi, hvilket er det næsthøjeste blandt de 10 centre. I bunden ligger UC Østre Plads, som i gennemsnit har haft otte besøgende om dagen fordelt på de tre måneder med flest i oktober. 

Færrest fra 8. og 9. klasse

Ifølge Carsten Djursaa er besøgstallene dog ikke den hele sandhed. Der er også undervisningstilbud for dem i 8.-9. klasse, som ikke tælles med i denne beregning. 

- Et er det registrerede fremmøde i døren, noget andet er dem der kommer og går på forskellige hold. De hører med i det samlede billede, så en optælling med dem, der kun kommer i den åbne tid, er kun den halve sandhed.  

Af de registrerede tal er det eleverne fra 5.-7. klasse, der er de flittigste brugere af de 10 ungdomscentre, mens det er sværere at få eleverne fra 9. klasse til at troppe op. På UC Kroggård er der kun en enkelt elev fra 9. klasse, som har besøgt centret, mens UC Camp U igen tager førstepladsen, når det kommer til antal med 297 elever fra 9. klasse både i august, september og oktober. 

- På den åbne tid er der klart flest elever fra 5.-7. klasse. Jeg anerkender, at der er en udfordring med at tiltrække flere af de ældre i den åbne tid. Det er et fokuspunkt og vil være det fremadrettet, siger Carsten Djursaa.

 

Stor forskel på antal besøgene i nye ungdomscentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce