Mon det dur at lade et kæmpe æble svæve i forhallen til den nye udstillingsbygning på Møntergården i Odense?

Det spørgsmål forsøgte folkene i Odense Bys Museer i weekenden at finde svar på, da de lod en stor luftballon - som æble-stand-in - stige til vejrs i den udstillingsbygning, der er klar til publikum til sommer.

- Vi ville teste både det visuelle indtryk og proportionerne, inden vi sætter produktionen af det fynske gigant-æble i gang, forklarer Mads Havemann, der er ansvarlig for udstillingsdesignet i Møntergårdens nye bygning.

Odense Bys Museer vil skabe et ”monumentalt ikon”, der skal udtrykke den ægte fynske identitet. Og det er altså besluttet, at det ikon skal være et kæmpemæssigt fynsk Ingrid Marie-æble.

Formidlingschef Asger Lorentzen, Odense Bys Museer, forklarer hvorfor:

- Fyn er midt i verden, Fyn er Danmarks have, Fyn er frugtbar, så valget af det fynske Ingrid Marie-æble som ikon er fantastisk spændende, og så har det et klart historisk perspektiv lige fra Adam og Eva over den nordiske mytologi til nutidens Apple. Og med den vellykkede ballontest i Møntergårdens nye udstillingsbygning kan vi for alvor sige – nu er vi i gang.

Den nye bygning er på knap 2.300 kvadratmeter og bygges på hjørnet af Hans Mules Gade og Sortebrødre Stræde.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.