Stop den entreprenør


Stop den entreprenør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DER har den seneste tid været megen fokus på andelsboligområdet, især omkring den fri prisdannelse (en tilnærmelse af markedsprisen) for bl.a. sikring mod sorte penge under bordet ved køb af andelsbolig.

SAGT på godt dansk: med denne lovs indførelse skyder regeringen gråspurve med kanoner, hvilket blandt andre landsformand for ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation) Hans Erik Lund, dokumenterer i sit læserbrev i FS 19. juli.

UNDERTEGNEDE, der er formand for andelsboligforeningen Birkely i Villestoftehaven i NV-kvarteret, kan forudse, at vore andelspriser, der slet ikke står til sammenligning med de omkringliggende andelsboligers priser, med lovens vedtagelse yderligere vil rasle ned på grund af den beskaffenhed, vore boliger er i.

A/B BIRKELY blev opført i 1993 som et støttet byggeri, det vil sige finansieret med indekslån. Entreprenøren af byggeriet optrådte selv som bygherre, som således selv stod for byggeriet, der efterfølgende blev overdraget sammen med støttetilsagnet til en nystiftet andelsboligforening. Og samtidig let og elegant overlod et byggeri i særdeles dårlig beskaffenhed til den nye forening.

NU 11 år efter, og mange penge fattigere, står vi i den situation, at vore huse stadig fremtræder med et udseende, der langt overskrider den værste byggesjusk der kan tænkes, entrepenørens moralske/lovbestemte ansvar omkring god kvalitetsskik er borte med blæsten.

Men hvad værre næsten er, den selv samme entreprenør opfører stadig støttede byggerier, efter godkendelser fra Odense Kommune.

KOMMUNENer, som vi skal, løbende blevet orienteret med skriftligt materiale, der af os er tilsendt Byggeskadefonden i vore bestræbelser på at få afhjulpet alle de fejl og mangler, byggeriet er behæftet med.

Alene i 2003 gav Byggeskadefonden os et beløb på over 400.000 kroner til udbedring. Et beløb, der langtfra er nok til at dække skaderne. Hvilket en rapport fra Teknologisk Institut viser med al tydelighed.

VI har forståelse for at Byggeskadefondens økonomiske ressourcer er begrænsede, såfremt de har for mange af denne slags sager. Men vi kan ikke forstå at én enkelt entreprenør/bygherre af støttede andelsboliger i Odense, ikke konsekvent bliver stoppet af Odense Kommune.

I hvert fald indtil pågældende kan levere et byggeri, der tilnærmelsesvis nærmer sig byggelovens krav.

Poul Torbensen bor Villestoftehaven 66, Odense NV

Stop den entreprenør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce