Stofindtagelsesrummet kan fortsætte et år endnu

Rådmand Brian Dybro (SF) vil have fundet en permanent løsning på stofindtagelsesrummets økonomi, efter staten er stoppet med at betale for halvdelen af driften. Arkivfoto: Nils Svalebøg.

Stofindtagelsesrummet kan fortsætte et år endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen har fundet en million kroner ekstra til driften af stofindtagelsesrummet, efter staten har droppet sin medfinansiering. I løbet af 2018 skal politikerne finde en mere permanent løsning.

Stofindtagelsesrummet for nogle af byens udsatte misbrugere er nu sikret penge til driften for resten af 2018.

Efter staten stoppede medfinansieringen, har der ellers manglet lidt over 1 million kroner, som kommunen selv har skullet finde, men opgørelsen over Beskæftigelses- og Socialforvaltningens økonomi for 2017 har vist, at der var så meget overskud, at politikerne kan finde pengene her.

- Der er tale om et engangsbeløb, som betyder, at vi i løbet af 2018 skal finde en permanent løsning for stofindtagelsesrummet, siger rådmand Brian Dybro (SF).

Foreløbig har det politiske udvalg, Beskæftigelses- og Socialudvalget, besluttet at undersøge muligheden for at få andre fynske kommuner, som har stofbrugere i Odense, til at bidrage til driften. Lykkes det ikke, er der kun to muligheder tilbage, pointerer rådmanden:

- Så må vi enten finde pengene i vores egne rækker eller afsætte pengene i et nyt budget.

Flere ryger kokain

Sundhedsstyrelsen har vurderet, at der er mellem 1200 og 1500 stofbrugere i Odense, inklusiv folk med et hashmisbrug.

I Odense sælger pushere traditionelt set mange stoffer, der tages intravenøst med sprøjte, og derfor er stofindtagelsesrummet også primært indrettet til denne gruppe. Sidste år kom 320 stofbrugere forbi, og ni ud af ti skyder stoffet ind på denne måde.

I andre byer er der også en stor gruppe, der ryger enten kokain eller heroin - og derfor har flere stofindtagelsesrum også en rygekabine særligt til dette publikum. Og det skal Odense måske også prioritere inden for de næste år, for gruppen af rygere vokser i Odense:

- Det bliver interessant at følge udviklingen og om det giver behov for at bygge en rygekabine, fordi folk ellers sidder rundt omkring og ryger. Ved at få dem tættere på bliver det også muligt bedre at kunne hjælpe dem. Når vi ikke har gjort det fra begyndelsen, var fordi så få røg - og en rygekabine er forholdsvis kostbar, forklarer Brian Dybro.

Siden stofindtagelsesrummet åbnede har 578 forskellige brugere været forbi. Forskellige evalueringer har vist, at stofindtagelsesrummet giver færre stofindtag i resten af byen og et tilbud om hjælp af både social og sundhedsmæssig karakter til brugerne. Derudover har det resulteret i færre narkorelaterede dødsfald.

Stofindtagelsesrummet kan fortsætte et år endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce