Støv bygge-projekterne af


Støv bygge-projekterne af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HALV PRIS: Odense Kommune efterlyser almennyttigt nybyggeri hos boligselskaberne

ODENSE: "Nu til halv pris" - det budskab plejer at kunne få folk op af stolene, og det ser også ud til at lykkes for by- og boligminister Lotte Bundsgaard (S), der med den nyeste boligpakke har sænket kommunernes andel af støtten til alment boligbyggeri fra 14 procent til syv provent med virkning fra nytår.

- Derfor har vi nu bedt boligselskaberne om at kigge i skrivebordsskufferne og finde gamle byggeprojekter frem igen og støve dem af, siger miljø- og teknikrådmand Søren Møller (K).

- På den måde kan vi få en oversigt over, hvad der kan sættes i gang af boligbyggeri, så der kan bygges mere alment i 2002, siger Søren Møller.

Bygge-turbo

I Odense såvel som i landets øvrige kommuner har nybyggeriet af alment boligbyggeri været stagneret de senere år. Antallet af ledige lejligheder er faldet, og ventelisterne til almene boliger er vokset.

I en undersøgelse, som By- og Boligministeriet har fået lavet, om, hvorfor der bygges så lidt, svarer 71 procent af kommuner, at de ikke har råd til at stille med 14 procent af grundkapitalen, når boligselskaberne skal bygge nye boliger. Men fra nytår kan kommunerne altså få nybyggeri til udslagspris.

Medejer-byggeri

En anden mulighed, som de odenseanske boligselskaber kan tage med i overvejelserne, hvis de vil bygge nye almene boliger, er, at gøre de kommende beboere til medejere.

Boligpakken giver mulighed for, at beboerne i nybyggeri selv kan finansiere 20 procent af anskaffelsessummen på den nye lejlighed. Tilgengæld får de mere indflydelse både på indretningen af boligen, og hvis der senere skal laves nyt køkken eller badeværelse.

Den del af pakken er flettet ind i håb om at tiltrække flere ressourcestærke beboere i det almene byggeri.

Støv bygge-projekterne af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce