Den amerikanske rockgruppe optræder 6. juni på Dyrskuepladsen i Odense.

- Den største koncert nogensinde på Fyn. Sådan omtaler Hans Thomsen, direktør for Culture-Club og JVB Live, koncerten med Guns N' Roses næste sommer i Odense.

Guns N' Roses har turneret i mange forskellige formationer uden guitaristen Slash og bassisten Duff "Rose" McKagan, som sammen med Axl Rose udgjorde kernen i bandet, da det i en periode i 1990'erne var verdens største rockband.

Gruppens "Use Your Illusion"-turné er én af de længste turneer i rockhistorien 192 shows i 27 lande. Bandet er også ét af de få, der har solgt flere end 100.000.000 albummer. Højdespringeren er debutalbummet "Appetite For Destruction" fra 1987, der har solgt flere end 31 millioner eksemplarer. De to "Use Your Illusion"-albummer fra 1991 har henholdvisvolst solgt 15 og 16 millioner eksemplarer.

I dag består bandet af Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer og Melissa Reese.

Blandede anmeldelser i sommer

Guns N' Roses optrådte i Parken 27. juni i år, hvor bandet fik blandede anmeldelser og især kritik på grund af lyden i Parken.

- Da har vi allerede fået coverversioner af bl.a. Soundgardens "Black Hole Sun", The Damneds "New Rose" og "Whole Lotta Rosie" med AC/DC - fint nok, men også med til at trække seancen i pinefuldt langdrag. Det føles lidt, som om at selve kvantiteten af det omfattende sæt på én eller anden måde skal kompensere eller camouflere det uomgængelige faktum, at vi trods alt ikke længere skriver 1988 (eller hvornår man nu vil mene, de grovkornede gadedrenge fra Los Angeles toppede kunstnerisk), skrev Gaffas anmelder Espen Strunk om den tre timer lange koncert, som fik fire stjerner.

Berlingskes anmelder, Michael Gaunt, skrev:

- Momentvis trængte det hårdtarbejdende band dog igennem det dundrende inferno. "Welcome To The Jungle" bed stadig giftigt fra sig. Det samme gjaldt "Rocket Queen" og den episke pacifisthymne "Civil War". Her var det tydeligt, at Axls vokal ganske overraskende stadig besad fordums urkraft. Piberne på den rødhårede primadonnafurie virkede stadig og han ramte de høje toner. Og selvom han har lagt sig lidt ud siden de unge dage, så oksede han storsvedende omkring på scenen med et intenst blik i øjnene. Når han da ikke lige var ude og skifte sit tøj, hvilket han gjorde et par gange. Man er vel forfængelig?

Ekstra Bladets Thomas Treo var vanen tro en kende mere bister:

- Forestillingen var fuld af sorte huller, og "Coma" var et stort et af slagsen, men trods kakofonien havde nøglenumre som "Welcome to the Jungle", "Nighttrain" og "You Could Be Mine" en vis gennemslagskraft over for de 48.000 rockfans, der generelt ikke lignede afholdsfolk. Man skulle dog hælde en hel del fadøl i ørerne for ikke at bemærke Parkens skandaløse rumlen, som gjorde Slashs umusikalske soloer decideret enerverende. Depeche Mode beviste for nyligt, at det faktisk er muligt at lave fortrinlig lyd i betonklodsen på Østerbro. Det føltes ikke desto mindre som at banke på indersiden af porten til Helvede, da Guns N' Roses mod slut nåede til Bob Dylans "Knockin' on Heaven's Door". Pis N' Papir.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
3
Stormløb på Guns N' Roses: 30.000 billetter allerede væk

Stormløb på Guns N' Roses: 30.000 billetter allerede væk

5
Endnu en kæmpekoncert: Guns N' Roses kommer til Odense

Endnu en kæmpekoncert: Guns N' Roses kommer til Odense

Guns N'Roses giver sommerkoncert i Odense