Støjplagede på Thujavej: Situationen er forværret

Egon Jørgensen omgivet af nogle af de taks-planter, Vejdirektoratet har plantet på volden ud mod vejen. Beboerne bag volden havde i stedet foretrukket en støjafskærmning. Foto: Nils Svalebøg.

Støjplagede på Thujavej: Situationen er forværret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter åbningen af det nye ruderanlæg - tilkørselsrampen til motorvejen ved Assensvej - oplever de nærmeste naboer flere støj- og indkigsgener end tidligere.

For de mange tusinde billister, der benytter Assensvej og vejens tilkørselsramper til og fra motorvej E20, er livet bag rattet blevet mere bekvemt, efter et nyt ruder-rampeanlæg på den travle indfaldsvej er åbnet og har fået trafikken til at glide lettere end tidligere.

Men for de nærmeste naboer - dem på Thujavej, der har haver lige inde bag volden ud mod Assensvej - er den støjplage, de konstant føler sig udsat for, kun blevet værre. Det føler de i hvert fald selv.

- Det er blevet værre, end det var før, siger en af husejerne, Egon Jørgensen, der bakkes op af nabo Flemming Helskov.

- Meget værre, tilføjer han og kigger op mod vejen, der i øvrigt med det nye ruderanlæg er rykket flere meter tættere på Thujasvejs haver end tidligere.

Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Planter i stedet for støjskærme

Der er ikke foretaget målinger, der dokumenterer oplevelsen af en forværring, og Vejdirektoratet fastslår på baggrund af udførte beregninger, at beboerne ikke har ret i påstanden om, at støjplagen er blevet værre end tidligere.

Men ifølge beboerne er beregningen ikke det papir værd, den er skrevet på.

- Blandt andet er en af forudsætningerne i Vejdirektoratets udregning, at hastighedsgrænsen på 40 kilometer i timen overholdes. Det er der rigtig mange - både biler og lastbiler - der ikke gør, siger Egon Jørgensen.

Beboernes største ønske er at få foretaget en rigtig støjmåling og få opsat støjskærme over et par hundrede meter, som kan tage toppen af den evige summen og brummen fra Assensvej og tilkørselsrampen til motorvejen. Men det har både Vejdirektoratet og Odense Kommune afvist. I stedet er der på toppen af volden ud mod vejen plantet taks-planter i anslået 30-40 centimeters højde, som ikke just synes at udgøre et potent støjværn.

- Vi har fået oplyst, de vokser 10 centimeter om året, siger Flemming Helskov og tilføjer, at de efter hans og Egon Jørgensens opfattelse hverken har effekt på støj eller i forhold til de indkigsgener fra lastbiler ned i haverne, der også er fulgt med det nye vejanlæg.

- Planterne er jo ikke vokset op, før vi enten er meget gamle eller er helt væk, påpeger han.

Afviser at flytte

Egon Jørgensen og Flemming Halskov og de andre naboer i første række ud mod Assensvej, der er med i Støjgruppen Thujavej, forventer i øvrigt, at situationen forværres yderligere, når flytningen af virksomheden Gasa er gennemført i 2018. Til den tid vil tusindevis af ekstra lastbiler skulle benytte til- og fra kørselsramperne tæt ved deres hjem.

- Det betyder meget ekstra tung trafik, påpeger Egon Jørgensen, der undrer sig over, der er blevet afsat ressourcer til at opføre støjskærme på den forlængede Munkebjergvej, når der ikke er vilje til at gøre noget tilsvarende ved Assensvej.

Hvad gør I? Har I overvejet af flytte?

- Vi flytter ikke. De skal ikke skræmme os væk, siger Flemming Helskov.

- Og i øvrigt kan vi nok heller ikke sælge vores huse, lyder fra Egon Jørgensen.

Støjplagede på Thujavej: Situationen er forværret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce