Stjæler dyre lænestole: Politiet jagter designertyve på Fyn

Fyns Politi advarer om en gruppe højtspecialiserede indbrudstyve, der går målrettet efter designerlænestole. Arkivfoto: Gerard Bezard

Stjæler dyre lænestole: Politiet jagter designertyve på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn var hårdt ramt af indbrud i pinsen. Fem gange slog professionelle designertyve til i Odense og slap af sted med dyre lænestole. Politiet opfordrer beboere til at holde ekstra øje med uvedkommende i disse dage.

Ejer du Bamsestolen af Hans Jørgen Wegner eller Ægget af Arne Jacobsen, så er der god grund til at holde øjne og ører åbne.

Fyns Politi advarer nemlig mod designertyve, der går målrettet efter klassiske designerlænestole. Gruppen har været på spil fem gange i løbet af pinsen i Odense S, SV og M.

Politikommissær Finn Wegner, der er leder af Fyns Politis indbrudsgruppe, vurderer, at der er tale om professionelle indbrudstyve.

- Det er specialister, der har lavet de her indbrud. De har forberedt sig grundigt og har vidst, præcis hvilke huse der lå inde med de helt klassiske designermøbler. Da de er gået så målrettet efter lænestole af Arne Jacobsen og Hans Jørgen Wegner, må de også have vidst, hvor de kunne afsætte dem bagefter, forklarer han.

Finn Wegner mener også, at de har haft folk til at stå vagt.

- Det er jo ikke helt nemt at transportere tunge lænestole ud af et hus og køre væk med dem, så vi har grund til at tro, at de har været flere på spil, og at de også har haft nogen til at holde øje med naboerne imens, fortæller han.

Politiet opfordrer derfor til, at man holder ekstra øje med både sit eget hus og husene i området.

- Hvis man ser uvedkommende snuse rundt i området, så hører vi meget gerne om det, lyder det fra Finn Wegner.

Undgå indbrud
  1. Læg ikke dine møbler på nettet. Det kan være fristende at vise dine dyre designermøbler frem på de sociale medier, men det gør dig sårbar over for indbrudstyve. Undgå så vidt muligt at lægge dine møbler frem på nettet.
  2. Skærm vinduerne. Undgå at dine dyre møbler kan ses fra vejen. Gå en tur rundt om dit hus og læg mærke til, hvad man kan se udefra.
  3. Mærk møblerne. Sørg for, at dine møbler kan genkendes igen. Lav et mærke på en af skruerne eller sørg på anden vis for, at møblerne kan identificeres, hvis de bliver fundet efter et indbrud.
  4. Hold øje med dit område. Er den samme bil kørt rundt i dit kvarter flere gange, eller har du mistanke om, at nogen holder øje med dit eller naboernes hus, så tip politiet.
  5. Lav aftaler med naboerne. Fortæl dine naboer, hvornår du ikke er hjemme om natten, eller når du tager på ferie, så de kan holde øje med din bolig, mens du er væk.

Sæt mærker på møblerne

Selvom man har fået sine designermøbler stjålet, er det ikke ensbetydende med, at de ikke dukker op igen. Det er dog en udfordring er at få møblerne identificeret, når politiet har fået opsnuset tyvene og tyvekosterne.

- Vi oplever ofte, at folk får stjålet møbler for flere hundredetusinde kroner, der fremstår i perfekt stand og uden mærker. Så kan det godt være, at vi finder dem hos en hæler, men vi har ikke en chance for at få dem hjem til den rette ejermand igen, understreger han.

Ifølge Finn Wegner behøver det ikke at være svært at mærke møblerne, og han opfordrer til at få det gjort.

- Man behøver ikke bruge mange penge på at mærke dem. Det skal bare være en lille ting, der kan identificere dem - for eksempel en markering på en af skruerne. Sværere er det ikke. Og det gør vores arbejde så meget nemmere, siger han.

Politiet har på nuværende tidspunkt fået 27 anmeldelser om tyveri i privat beboelse i løbet af pinsen. Fem af gangene var der tale om såkaldte designerindbrud.

Stjæler dyre lænestole: Politiet jagter designertyve på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce