Stjålet fyrværkeri blev fundet i Vollsmose: Tyve afslørede sig selv med fyrværkerishow

Indbrudstyvene har givet sig god tid til at sortere det billigste fyrværkeri fra. De har blandt andet ladet al børnekrudt stå i Holstebro. Privatfoto

Stjålet fyrværkeri blev fundet i Vollsmose: Tyve afslørede sig selv med fyrværkerishow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har fundet halvdelen af de to ton nytårsraketter og batterier, som forsvandt fra et Holstebro-firma i weekenden. Tyvene afslørede sig selv med fyrværkerishow om natten.

Martin Mose havde egentligt skudt en hvid pil efter at få det fyrværkeri, som blev stjålet natten mellem fredag og lørdag fra to containere på Herningvej, lidt uden for Holstebro.

Men tirsdag fik indehaveren af Midtjysk Festfyrværkeri et uventet opkald fra Fyns Politi, som mente at have lokaliseret det stjålne fyrværkeri i bydelen Vollsmose. Med andre ord, de 400-500 store batterier og nytårsraketter - i alt 150 kolli - er blevet transporteret ulovligt tværs gennem landet, 258 kilometer i en varebil.

- Vi bor lige ved siden af firmaet, men vi har sovet fra det hele - både mig, min kone og børnene. Heller ikke hundene, en lille tæppetisser og en stor berner sennen, reagerede. Så det er først, da jeg står op klokken 05.30 for at lufte hundene, at jeg opdager det. Hundene gør, og der kommer en sølvfarvet Peugeot 406 for fuld udblæsning op gennem indkørslen, fortæller Marin Mose.

Han kan se, at fyrværkerityvene har givet sig god tid. De har udsøgt sig det dyreste og flotteste fyrværkeri fra to ud af tre containere på grunden - de allerstørste batterier og de dyreste tyske Zink-raketter. Kasserne med børnefyrværkeri havde de ladet stå.

- De har også siddet fast med varebilen deromme og været nødt til at læsse nogle af varerne af igen. Der er 30 centimeter dybe hjulspor, og de har forsøgt sig med både vores røde løber, hente en spade og været oppe bag i min trailer for at finde rampen, jeg bruger til havetraktoren, men er endt med at måtte læsse 50-60 kasser af for at komme fri, fortæller Martin Mose.

Tomme kasser uden for huset

Det var tip fra beboere i Vollsmose, som førte til fundet af de mange kilo stjålet fyrværkeri, fortæller politiassistent Henrik Krøjgaard fra Vollsmose Nærpoliti.

- Der er blevet skudt rigtig meget fyrværkeri af i området, og i den forbindelse har vi fået et tip om en bestemt adresse. Ved ransagningen fandt vi både mange tomme kasser udenfor og en del fyrværkeri indenfor. Vi er meget sikre på, at det alt sammen stammer fra indbruddet i Holstebro, siger Henrik Krøjgaard.

Fyns Politi har sigtet to unge mænd fra Vollsmose, som bor på adressen.

- De er blevet sigtet for opbevaring af fyrværkeri, og de bliver højst sandsynligt også sigtet for hæleri, oplyser Henrik Krøjgaard fra Vollsmose Nærpoliti.

For anmelderen, Martin Mose, betyder det meget, at sagen opklares, og gerningsmændene dømmes.

- Min ældste datter på ni år har været meget utryg efter indbruddet, selvom vi har gjort meget ud af at sige, at det jo ikke var os, de ville have, eller noget inde fra huset, men derimod fyrværkeri fra containerne, fortæller Martin Mose fra Midtjysk Festfyrværkeri.

Han har solgt nytårskrudt siden 2006 fra Finderup ved Skjern, men udvidede med en afdeling i Holstebro i 2013.

Det er første gang, at Martin Mose har indbrud - og står det til ham - bliver det også sidste gang.

- Jeg gør flere ting for at sikre mig bedre. Blandt andet får vi nu sat videoovervågning og alarmsystemer op, fortæller han.

Også årsindtjeningen fra fyrværkerisalget skulle være sikret. Midtjysk Festfyrværkeri har allerede fået en ny sending fra Royal Fireworks leveret på Herningvej.

Batterierne og raketterne, der nu er dukket op i Vollsmose, vil blive pakket ned og kørt tilbage til importøren. Det, som ikke er intakt, vil blive destrueret.

Stjålet fyrværkeri blev fundet i Vollsmose: Tyve afslørede sig selv med fyrværkerishow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce