Stina og SF fik sin vilje

SF's Stina Willumsen pressede hårdt på for at få flere penge til miljøet.
Foto: Carsten Bundgaard

Stina og SF fik sin vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Hun er kendt for sine giftige og til tider bidende sarkastiske stikpiller i byrådssalen. Men natten til i går brugte hun krudtet i forhandlingerne med V, K og S på rådhuset til at få sat et miljø-aftryk på både budget og energiforlig.

- Det er blevet rigtig godt. Miljø har været en mærkesag for os, og vi pressede meget hårdt på i forhandlingsforløbet. Borgmesteren havde overhovedet ikke tænkt sig at prioritere miljøet i sit første udspil, så jeg er meget glad for, at det lykkedes for SF at få sat en anden dagsorden. Havde vi ikke fået de indrømmelser, havde vi haft meget svært ved at stå ved budgettet, siger hun.

- På det her område skaber man ikke hurtige resultater til brug for næste valgkamp. Det handler om vores børns fremtid. Men derudover vil der komme en række konkrete ting, som folk i Odense også kommer til at mærke i hverdagen: Flere grønne områder, mere natur, bedre forhold for cyklister og fodgængere og færre biler.

Tilfreds Jan Boye

Stina Willumsen peger på, at der nu er kommet økonomi til Odenses ambitiøse miljøplan, som blandt andet skal gøre byen CO2-neutral.

Og det forhold glæder også borgmesteren, siger han.

Og Jan Boye næster, at han skulle have nedprioriteret miljøet.

- Jeg havde lagt op til en pulje-finansiering, der dækkede omkostningerne i ét år for så at tage et nyt skridt til næste år. Men jeg er da glad for, at forligspartierne blev enige om at sætte alle pengene af nu. Det er et temperamentsspørgsmål om man vil sætte pengene af på én gang eller tage et år ad gangen, siger borgmesteren.

Hvor er pengene?

Spørgsmålet er så, hvor miljøpengene kommer fra.

Nogle af Stiftstidende kilder peger på, at de er taget fra moderniseringen af Møntergården, et nyt ScienceZoo og Det Nordatlantiske Hus på havnen.

Tiltag til omkring 100 millioner kroner, som nu i stedet må nøjes med at skulle dele 40 millioner kroner de næste fire år.

Til gengæld ligger der så en hensigts-erklæring fra politikerne om, at de er indstillet på at finde de resterende penge, hvis projekterne bliver til noget. Pengene er altså ikke sat af på budgettet.

- Helt forkert

Den udlægning afviser borgmesteren imidlertid fuldstændig.

- Miljøpengene er taget fra anlægsbudgettet i 2011 og 2012 og rykket frem. Pengene til de tre projekter vil være der, når tiden er inde. Det er fuldstændig klokke-krystalklart, for det har forligspartierne skrevet under på, siger han.

Stina og SF fik sin vilje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce