Stigende efterspørgsel: Tre pensionsselskaber bygger seniorbofællesskaber

Det første af de fire kommende seniorbofællesskaber bygget af pensionsselskaber står klar til foråret. Det er i Valby og ligger på Grønttorvet. Lejlighederne bliver mellem 50 og 100 kvadratmeter og kan lejes for mellem 7500 og 11000 kroner. Foreløbig 3D illustration af Mangor og Nagel Arkitekter.

Stigende efterspørgsel: Tre pensionsselskaber bygger seniorbofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionsselskaber mærker interessen for seniorbofællesskaber og er i gang med at bygge fire forskellige steder i landet. Selskab har også kig på Fyn.

Det er ikke kun de almene boligselskaber på Fyn, der har fået øjnene op for den stigende efterspørgsel på seniorbofællesskaber. De store pensionsselskaber har også taget bestik af efterspørgslen, og i disse år samarbejder tre pensionsselskaber om at bygge i alt fire seniorbofællesskaber i samarbejde med Realdania, der er med i udviklingsprocessen.

Endnu er der ingen projekter i gang på Fyn, men det kan hurtigt ændre sig.

- Jeg tror, vi kommer til at se byggerier af seniorbofællesskaber på Fyn. Mest oplagt er nok i første omgang Odense, og her er PFA allerede interesseret i Gartnerbyen, men det er kun seniorboliger. Generelt ser vi ser på områder, hvor der er et vækstspotentiale fremadrettet, og det er stort i Odense, siger direktør for Senior Service i PFA, Jesper Brask Fischer.

PFA Ejendommer er allerede i gang med et seniorbofællesskab centralt i Horsens med 20 til 30 boliger, som man regner med er indflytningsklar i løbet af 2020. De nye lejligheder bliver af forskellig størrelse, og nogle af dem vil have en husleje, der kan betales med en almindelig folkepension.

Projektet i Horsens bliver en slags pilotprojekt, der vil vise, om pensionsselskabet skal bygge flere seniorbofællesskaber.

- Nu bygger vi i Horsens og taler med borgerne om projektet her. Med tiden bliver vi klogere og kan så udbrede konceptet til andre steder, siger Jesper Brask Fischer, der gerne hører fra folk, der vil bo i seniorbofællesskaber. Han vil dog ikke love, at selskabet sætter spaden i jorden lige med det samme.

- Det ville være dejligt, men jeg skal ikke love noget. Vi skal have ordentlig grund at bygge på, og der skal være mennesker, der gerne vil flytte ind. Vi skal først og fremmest sikre ordentlig afkast til vores kunder, siger han.

Fire projekter med pensionsselskaber
Den almennyttige landsforening Realdania samarbejder med tre pensionsselskaber - PKA, FPA og PensionDanmark om fire store seniorbofællesskaber.

Valby: PKA samarbejder med FB Gruppen og Realdania om et byggeri af 50 boliger til folk over 60. Færdigt i foråret 2019.

Køge Kyst: PensionDanmark samarbejder med Realdania om byggeriet af 90 boliger, hvoraf 28 er til seniorer i et bofællesskab. Færdigt marts 2020.

Horsens C: PFA Ejendomme og Realdania byger 20 til 30 boliger til seniorer. Byggeriet er planlagt til at være færdigt i 2021.

Ry: PensionDanmark og Realdania samarbejder om at bygge 30 boliger i et seniorbofællesskab. Byggeriet er planlagt til at være færdigt i 2020-2021.

Klar i vækstområderne

Også PensionDanmark bygger seniorbofællesskaber og har aktuelle projekter i Ry og Køge.

- Vi tror på boformen, fordi vi kan mærke, at interessen er stor, siger direktør i PensionDanmark Marius Møller.

Han forudser, at selskabet vil stå for mere af den slags byggeri i fremtiden - muligvis også på Fyn:

- Det er vores strategi, at vi vil bygge på udvalgte områder, hvor vi kan se, at der er en efterspørgsel. Vi kigger i vækstområderne i Danmark. Også på Fyn og i trekantsområdet, siger han.

Pensionsselskabet PKA er også klar til at bygge flere seniorbofællesskaber, men afventer erfaringerne fra et stor projekt i Valby, der står klar til foråret.

På Grønttorvet i Valby bygges i disse måneder et seniorbofællesskab med 49 boliger i forskellige størrelser fra 50 kvadratmeter til 100 kvadratmeter. Der er indflytning til foråret, og i næste uge går PKA i gang med at tildele lejligheder til folk på ventelisten. Omkring 100 er skrevet op til lejlighederne. Seniorbofællesskabet bliver en del af en hel ny bydel, der skyder op i Valby.

- Vi vil gerne samle lidt erfaringer fra projektet i Valby først, inden vi går i gang med flere seniorbofællesskaber. Vi har muligheder for at gå i gang med byggerier i Aalborg, Aarhus og et sted på Sjælland, men vi vil gerne se, hvordan det går i Valby, inden vi beslutter os for boformen, siger PKA's ejendomschef.

Foreløbig har PKA ingen planer om at bygge seniorbofællesskaber på Fyn.

Hvordan vil du bo?
Er du en af dem, der gerne vil bo i et seniorbofællesskab? Eller har du ikke lyst til at tage del i de fællesaktiviteter, der er knyttet til et seniorbofællesskab? På fyens.dk/detgodeliv kan du læse mere om livet i et seniorbofællesskab.

Stigende efterspørgsel: Tre pensionsselskaber bygger seniorbofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce