Stige-sagen: Forælder vil vende muligheden for politianmeldelse

Stige Skoles souschef er indstillet til fyring, fordi han har undladt at reagere på flere forældres henvendelser om mistanke om overgreb på børn i skolefritidsordningen. Nu overvejer en forælder at melde skolen til politiet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Stige-sagen: Forælder vil vende muligheden for politianmeldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen gør det ikke, og derfor overvejer en forælder til to krænkede børn på Stige Skole at undersøge muligheden for en politianmeldelse af skolen for ikke at have overholdt underretningspligten.

Det ville klæde Odense Kommune selv at gøre det.

Men når nu det ikke er sket, så overvejer en af forældrene til to af de krænkede børn på Stige Skole at melde skolen for manglende underretning i sagen om den tidligere pædagogmedhjælper, der er dømt for overgreb på 22 skolepiger.

- Det er vigtigt, det ikke går hen og bliver en personlig hævn, men det bør undersøges, om der er begået noget ulovligt. Derfor vil jeg tale med nogle af de andre forældre om, hvorvidt en anmeldelse er på sin plads, forklarer forælderen.

Onsdag blev Stige Skoles souschef Jens Otto Dalhøj fritaget for tjeneste og indstillet til fyring, fordi en intern undersøgelse i Børn- og Ungeforvaltningen har vist, at flere forskellige forældre gennem flere år har henvendt sig til Dalhøj med mistanke om, at en pædagogmedhjælper krænkede børnene. Men Jens Otto Dalhøj gik aldrig videre med mistankerne.

- Jeg er bitter over, at det tilsyneladende har været muligt at forhindre mange af overgrebene, hvis blot man havde holdt sig til reglerne. Selvjustits eller lempelig omgang med regler bør man slå hårdt ned på. Om det er ulovligt eller ej, må jurister afgøre, men det bør undersøges. Det ærgrer mig ærligt talt, at det ikke er kommunen selv, der rejser spørgsmålet - jeg savner initiativ, tydelighed og åbenhed. Følg nu den sag til ende, opfordrer forælderen.

Straffelovens paragraf 157 siger: "Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens eller hvervets udførelse eller i overholdelsen af de pligter, som tjenesten eller hvervet medfører, straffes den pågældende med bøde eller fængsel indtil 4 måneder."

Men Odense Kommunes skolechef Nikolaj Juul Jørgensen afviser at melde Jens Otto Dalhøj til politiet.

- Vores undersøgelse har ikke givet anledning til det. Og nogle forældre har i retten fortalt om deres henvendelser til lederen, så både anklagemyndigheden og politimyndigheden har viden om den rolle, han har måtte have haft i sagen.

Sagen kort
I december sidste år blev den 55-årige Niller Bo Knudsen idømt halvandet års fængsel for i årene 1999 til 2015 at have krænket, kysset og befamlet 22 skolepiger.

Overgrebene fandt sted i skolefritidsordningen på Stige Skole, hvor han var ansat som pædagogmedhjælper, i Stige Håndboldklub, hvor han var træner, og i mandens eget hjem.

I forbindelse med retssagen har flere forældre fortalt, at de har henvendt sig til skoleledelsen med en mistanke om krænkelserne. Men intet er blevet gjort.

Det resulterede onsdag i, at souschef på Stige Skole Jens Otto Dalhøj blev indstillet til fyring.

Niller Bo Knudsen har nægtet sig skyldig i anklagerne og beskrevet sig selv om en legeonkel, der har tumlet meget med børnene.

Han har anket dommen til landsretten, som tager sagen op efter sommerferien. Foreløbig er han varetægtsfængslet.
Det har ikke været muligt at få Jens Otto Dalhøj, den nu tidligere souschef på Stige Skole, i tale om hverken fyring eller forælderovervejelser om politianmeldelse. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det har ikke været muligt at få Jens Otto Dalhøj, den nu tidligere souschef på Stige Skole, i tale om hverken fyring eller forælderovervejelser om politianmeldelse. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Videre med livet

For forælderen er hverken retssag eller den varslede fyring imidlertid noget punktum for en sag, der har strakt sig over mange år.

- Det punktum kommer nok aldrig. Sagen sidder i kroppen, og det er en oplevelse, der altid vil være med os.

En afslutning er det til gengæld for en anden forælder, der er blandt dem, der forgæves har været hos Jens Otto Dalhøj med sin mistanke om overgreb på datteren, der i dag er voksen.

- Jeg har gået med det her i 17 år, så jeg er faktisk rigtig lettet. Det kunne også bare have endt med en påtale, men nu har vi fået bekræftet vores følelse af, at noget var forkert.

- Dengang gik vi først til en pædagog i skolefritidsordningen med vores mistanke, og dagen efter blev vi kaldt ind til Jens Otto Dalhøj. Vi havde regnet med, at han tog det alvorligt, men der skete ikke rigtig noget. Nu kan vi komme videre med vores liv.

Ifølge Nikolaj Juul Jørgensen er afskedigelsessagen indledt, og han kan endnu ikke svare på, hvad Dalhøj eksempelvis får med i fratrædelse.

- Vi følger de regler, der er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter, og nu er der et forløb med blandt andet høringer.

Trods flere henvendelser har det ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Otto Dalhøj.

Af hensyn til de krænkede børn og i overensstemmelse med Retsplejeloven bringer Fyens.dk ikke navnene på forældrene. Redaktionen kender deres identitet.

Stige-sagen: Forælder vil vende muligheden for politianmeldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce