Stige-sag for retten: Anklager kræver pædagogmedhjælper idømt fængsel i over halvandet år

Stige Skole. Foto: Vibeke Volder

Stige-sag for retten: Anklager kræver pædagogmedhjælper idømt fængsel i over halvandet år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både anklager og forsvarer taler mandag for, hvad en 55-årig tidligere pædagogmedhjælper ved Stige Skole og træner i Stige Håndboldklub skal idømmes. Manden er tiltalt for 29 tilfælde af især seksuelle krænkelser af piger i alderen 5 til 10 år fra 1992 til 2015. Der falder først dom tirsdag.

Der har været sikre, klare og detaljerige forklaringer fra en lang række piger omkring de krænkelser, de er blevet udsat for af en 55-årig tidligere pædagogmedhjælper og tidligere håndboldtræner i Stige.

Det mener anklageren i sagen, som handler om, at den 55-årige mand helt tilbage til 1992 og frem til 2015 har krænket og befamlet piger i alderen 5 til 10 år, mens han dels var ansat i skolefritidsordningen på Stige Skole og dels som træner i Stige Håndboldklub.

- Der er ikke skygge af tvivl i denne sag. Jeg tror på samtlige vidner, og jeg tror ikke på tiltalte. Så kort kan det siges, sagde anklager Maria Fanø-Fredeløkke i sin procedure mandag i Retten i Odense.

Mandag begyndte med en time lang videoafhøring af en pige, som forklarede, hvordan den 55-årige havde befamlet hende omkring 20 gange, mens de legede gemmeleg i skolefritidsordningen. Og hendes forklaring er nogenlunde magen til de forklaringer, mange af de andre piger i sagen har forklaret.

- Jeg ved ikke, hvordan retten og tilhørerne har det, men jeg har det, som om jeg har hørt den samme historie 29 gange. Den går igen og igen og igen med enkelte variationer over præcis samme tema, sagde anklageren videre i sin procedure.

Hun afviste også, at der skulle være tale om en sammensværgelse og at pigerne internt mellem hinanden havde aftalt, hvad de skulle fortælle.

- Nogle har kendt hinanden, men for flertallets vedkommende har de ikke haft noget med hinanden at gøre før denne sag. Samtidig skal man se på, at tiltalte har været utrolig populær. De har knuselsket ham. Nogle har kaldt ham for deres yndlings-pædagog, sagde hun videre.

Derfor har han ifølge anklageren også været i stand til at få det, som han ville det med børnene.

- Tiltalte kunne uhyggeligt godt manipulere børnene. Han opdelte dem med sine yndlingspiger, og han opkaldte endda et håndboldhold efter det, sagde anklageren.

Hun har krævet den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper idømt fængsel i ét år og ni måneder, ligesom han skal fratages retten til at arbejde med børn og unge.

Forsvareren kræver frifindelse i de fleste af de 29 anklagepunkter, og han mener, mange af forholdene er forældet i forhold til den gældende forældelsesfrist. Forældelsesfristen i sager om blufærdighedskrænkelse er fem år, men anklageren mener, man skal tilsidesætte fristen, fordi der har været tale om kontinuerligt mange forhold mange år tilbage.

- Selv om der skulle være foregået noget i en længere periode er de forældede, sagde forsvareren, advokat Troels Maglegaard, som mente, at der højst kunne dømmes i dele af anklageskriftet med højst ét års fængsel.

Han mente ikke, at nusseri nødvendigvis er blufærdighedskrænkelse, ligesom hans klient ikke mener, han har krænket nogen og derfor ikke har haft en bevidst tanke med at befamle pigerne. Hvad anklageren var helt uenig i.

Der falder først dom klokken 11 tirsdag.

Stige-sag for retten: Anklager kræver pædagogmedhjælper idømt fængsel i over halvandet år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce