Stige-sag: Dømt sexkrænker hjælper til på rumænsk børnehjem

Niller Bo Knudsen arbejdede som pædagogmedhjælper på Stige Skole, hvor krænkelserne af de mange små piger blandt andet fandt sted. Foto: Vibeke Volder

Stige-sag: Dømt sexkrænker hjælper til på rumænsk børnehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 55-årige Niller Bo Knudsen blev væk fra sin domsafsigelse på halvandet års fængsel. Han vidste, der ville komme et krav om varetægtsfængsling.

Den 55-årige dømte pædagogmedhjælper Niller Bo Knudsen fra Stige vidste allerede på forhånd, at der ville komme et krav om varetægtsfængsling.

Det kom frem under domsafsigelsen tirsdag i Retten i Odense, hvor den tidligere pædagogmedhjælper ved Stige Skole og tidligere træner i Stige Håndboldklub blev idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have befamlet og krænket et stort antal små piger i alderen 5 til 10 år frem til 2015.

Mandag havde retsformanden lagt op til, at domsafsigelsen ikke ville ske i et retsmøde, men eftersom anklageren ville komme med et krav om varetægtsfængsling blev det alligevel nødvendigt. Det fandt forsvareren og Niller Bo Knudsen ud af, og det kan være årsag til, at den tiltalte og nu dømte mand valgte helt at blive væk.

- Jeg ved ikke, hvor han er henne, sagde mandens forsvarer, advokat Troels Maglegaard og slog ud med armene.

Derfor var stolen ved siden af forsvareren helt tom, mens tilhørerrækkerne var fyldt lige til sidste sæde med især folk fra lokalområdet i Stige, skolebestyrelsesformand, skoleleder og flere andre fra Odense Kommune.

Hvor Niller Bo Knudsen var henne under retsmødet forblev uafklaret, men forsvareren havde en opfattelse af, at han var sammen med et familiemedlem.

Anderledes forholdt anklageren sig, for hun krævede ham varetægtsfængslet in absentia, blandt andet af frygt for, at Niller Bo Knudsen vil flygte ud af landet og undgå afsoningen af sin fængselsstraf.

Børnehjem i Rumænien

Allerede mens Niller Bo Knudsen var pædagogmedhjælper i skolefritidsordningen på Stige Skole havde han fået kontakt til et børnehjem i Rumænien.

Han var rejst til Rumænien på ferie, og havde under det ophold fået kontakt til nogle personer på et børnehjem. Ifølge sin forklaring ville han gerne give børnene nogle sjove stunder, når han var på besøg.

Allerede under sin afhøring i sagen om krænkelserne på Stige Skole og i Stige Håndboldklub havde han fortalt, hvordan han brugte sommerferien på at hjælpe de forældreløse børn på børnehjemmet et sted i Rumænien.

Tidligere har han selv lagt billeder og tekst op på sin Facebookprofil fra Rumænien, men det hele er nu blevet slettet.

Politiet blev umiddelbart efter afgørelsen om, at han skal varetægtsfængsles, sat i gang med at lede efter ham. Han har længe ikke boet på sin bopælsadresse i Stige, og forsvareren gentog i retten, at han ikke ved, hvor hans klient opholder sig, men at han muligvis først dukker op efter jul.

Stige-sag: Dømt sexkrænker hjælper til på rumænsk børnehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce