Mange på Stige Skole er berørte over, at souschef er indstillet til fyring efter sager om overgreb. Skolelederen afviser at kende til forældres mistanke om krænkelser og vil koncentrere sig om at se fremad.

Jens Otto Dalhøj begyndte som lærer på Stige Skole i starten af 80'erne, og han har stået i spidsen for samme skole siden begyndelsen af 90'erne.

Det er derfor en mangeårig medarbejder og leder, der nu er fritaget for tjeneste og indstillet til fyring, efter han har undladt at reagere på flere forældres henvendelser om krænkelse af deres børn. Overgreb, der i december resulterede i halvandet års fængselsstraf til en 55-årig tidligere pædagogmedhjælper på skolen.

Onsdag eftermiddag var det Erling Pedersen - leder af Skolefællesskabet Odense Nord, som inkluderer Stige Skole - der fortalte lærerværelset i Stige om skolechef Nikolaj Juul Jørgensens manglende tillid til Jens Otto Dalhøj.

- Det er helt tydeligt, at mange er berørte af det. Det er et langt arbejdsliv på skolen, som han nu vil forlade, sagde Erling Pedersen kort efter mødet.

- Nu skal vi lige synke det her, og så skal vi se fremad og koncentrere os om kerneopgaven, som er at drive god skole.

I trygge hænder

Siden byrådsbeslutningen i 2011 om at lave fælles skoleledelse i Lumby, Søhus og Stige har Erling Pedersen været den overordende leder af de tre skoler, mens Jens Otto Dalhøj blev souschef på Stige Skole.

Overgrebene på skolepigerne strakte sig over flere år og helt frem til slutningen af 2015, hvor Erling Pedersen altså også havde ledelsesansvar. Men han fastholder, at Jens Otto Dalhøj intet har fortalt ham om forældrenes henvendelser og mistanken om krænkelser.

- Jeg har ingenting kunnet gøre ved noget, jeg ikke har hørt noget om. Der er foregået ting, der ikke burde, bag skolens mure, også mens jeg har været leder, og mens medarbejdere har været der. Det beklager jeg meget, og det må vi tage på os.

Hvordan sikrer I, at det ikke sker igen?

- På Stige Skole har vi fået en lektie, vi ikke glemmer foreløbig. Og så har vi fra Børn- og Ungeforvaltningen fået ny guide til, hvad vi skal gøre, når man oplever noget, man ikke synes er rigtigt. Der behøver ikke være en mistanke, og vi skal ikke gøre os selv klogere, end vi er, men sparre med andre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jens Otto Dalhøj, der indtil årsskiftet også var medlem af kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune for Liberal Alliance og blandt andet formand for Børne- og Ungeudvalget.

I Odense vil heller ikke børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) lade sig interviewe om sagen. I en skriftlig kommentar siger hun:

- Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, da der er tale om en personalesag. Jeg har tillid til den måde, forvaltningen har håndteret sagen på, og det afgørende for mig er, at forældre til børn i Odense kan have fuld tillid til, at deres børn er i trygge hænder både i dagtilbud og på skoler.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
1
Skolebestyrelsesformand i Stige: Lige nu er vi i en slags choktilstand

Skolebestyrelsesformand i Stige: Lige nu er vi i en slags choktilstand

Stige Håndboldklub: Krænkelser af piger kom helt uventet

Stige Håndboldklub: Krænkelser af piger kom helt uventet

Pædagogmedhjælper frifundet i 2016: Skoleleder tav som vidne om tidligere henvendelser om krænkelser

Pædagogmedhjælper frifundet i 2016: Skoleleder tav som vidne om tidligere henvendelser om krænkelser