Steen er blevet fyret for tredje gang: - Det er svært at blive ved med at holde humøret oppe

Steen Roed Thoustrup og Jane Thoustrup er vældig glade for ordningen, hvor Steen kan fleksjobbe som hendes personlige hjælper. Men det kræver, at han er ansat i et firma, der er godkendt til at være privat leverandør af pleje i Odense Kommune. Dem er det kun et tilbage af nu. Arkivfoto: Michael Bager.

Steen er blevet fyret for tredje gang: - Det er svært at blive ved med at holde humøret oppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er tredje gang, at Steen Roed Thoustrup bliver fyret fra en privat leverandør i Odense Kommune. Han håber på ansættelse hos den sidste tilbageværende private leverandør af pleje, men er bekymret for, om det firma kan få det til at løbe rundt.

Steen Roed Thoustrup er efterhånden lidt træt af at være ansat hos en privat leverandør af pleje i Odense Kommune.

Han har netop modtaget en fyreseddel fra Kære Pleje, der fra september har valgt at stoppe samarbejdet med Odense Kommune på grund af en ny afregningsmetode, der stiller firmaet væsentligt dårligere økonomisk.

Steen Roed Thoustrup er personlig hjælper for sin kone, Jane Thoustrup, der er førtidspensionist med knogleskørhed, søvnapnø og leddegigt. Han er nødsaget til at være ansat via et privat firma, da man i Odense Kommune ikke kan være personlig hjælper for ægtefæller, hvis man er fleksjobber.

Steen Roed har således været ansat hos både Ide Rent og Hjælp til Hjemmet, som begge har måttet dreje nøglen om, og senest Kære Pleje, der nu stopper i Odense.

- Det er anden gang på kun seks måneder, jeg bliver fyret og tredje gang i alt. Hver gang har jeg været ansat ved såkaldte private leverandører her i byen, som ikke kan få det til at løbe rundt. Nu er der jo så kun en tilbage, og jeg er da bekymret for, om de kan få det til at løbe rundt, siger Steen Roed Thoustrup.

Han var egentlig helst ansat hos kommunen og har altid ærgret sig over, at han skulle via en privat leverandør, der ikke har de samme bureaukratiske regler, netop på grund af risikoen for, at private leverandører kan gå konkurs.

Svært at holde humøret oppe

Både Steen og Jane Thoustrup er trætte af endnu en gang at være kastet ud i usikkerhed i forhold til deres økonomi og hendes plejesituation.

- Det er svært at blive ved med at holde humøret oppe, siger Steen, der tidligere har været igennem en svær depression.

Jane Thoustrup bekymrer sig meget om familiens økonomi og om, hvordan hendes pleje skal varetages fremover. Hun er meget glad for den ordning, ægteparret har i dag, hvor Steen er hendes personlige hjælper og kan træde til, hvornår det skal være, uden at skal registrere nogle steder. Hun orker ikke tanken om, at der skal fremmede til at passe hende, fortæller Steen.

- Hun vil bare helst ikke have andre til at bestemme, hvornår hun skal op og spise og i bad. Hun bliver stædig som bare pokker, som han siger.

Steen Roed har nu henvendt sig til den sidste tilbageværende leverandør af pleje, Svane Pleje, og her er de ikke afvisende, siger han.

- Men der er jo kun den ene tilbage, og de er underlagt samme økonomiske vilkår som de andre. Jeg er da lidt nervøs for, om jeg kan risikere at ryge ind i en fyreseddel igen. Jeg er lidt træt af det, for at sige det mildt, bemærker han.

I sorte stunder overvejer Steen Roed, der selv har en del skavanker, at søge førtidspension og bare passe sin kone uden at få noget for det, men det ville koste en del på pengepungen for familien.

- Men man kan jo blive så træt af systemet, at man helt melder sig ud - også selv om det koster et par tusind om måneden, siger han.

Steen er blevet fyret for tredje gang: - Det er svært at blive ved med at holde humøret oppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce