Musikredaktør Simon Staun interviewer Poul Krebs live på scenen til Music Days. Det er 11. gang, journalist og musiker krydser klinger.

- Du skal interviewe Poul Krebs på scenen i den store teatersal fredag klokken 18. Hvilken side af musikeren Krebs, vil du fokusere på?

- Da Poul Krebs udsender sit album nummer 20 til september, tager vi udgangspunkt i, hvor mange forskellige studier han har indspillet i gennem karrieren. Mens mange musikere holder fast i det samme studie, har Poul Krebs stort set skiftet ramme hver eneste gang, et nyt album skulle indspilles. Han har både benyttet et fiskerhus ved Mariager Fjord, Daniel Lanois' berømte Kingsway Studio i New Orleans og et sommerhus på Lolland. De forskellige steder har haft stor betydning for stemningen på de enkelte udgivelser, og det udgangspunkt gemmer der sig uden tvivl mange interessante anekdoter og erfaringer i.

- Hvor godt kender du Poul Krebs?

- Forleden talte jeg sammen, hvor mange gange jeg har interviewet Poul, siden jeg blev ansat på avisen i 2004. Det er indtil videre blevet til 10 interviews, der har handlet om alt fra sangen "Mesterværk", livet på landevejen til samarbejdet med Bob Dylans kapelmester Bob Sexton, der producerede Krebs' abum "Magnolia Tales" i 2011. Jeg er ret sikker på, at Poul Krebs er den musiker, jeg har interviewet flest gange. Han er én de mest jordnære, gemytlige og reelle musikere, jeg kender. Vores relation er udelukkende professionel, men jeg fornemmer, at vi har en gensidig respekt for hinandens arbejde og faglighed.

- Hvad forventer du af Music Days?

- At man kommer tættere på en række af Danmarks mest populære og talentfulde musikere, der ved, at præmissen for Music Days er, at de giver mere af sig selv, end de normalt ville gøre fra en scene. Jeg forventer også, at det bliver en festival, hvor musikerne mingler rundt og ser hinanden "optræde". Og giver sig tid til at tale uformelt med de mange fans, der formodentlig dukker op. Music Days er skabt med udgangspunkt i kærlighed og respekt til musik samt håndværket omkring den. Det kommer forhåbentlig til at præge stemningen på Odeon.

- Hvad skal publikum se frem til?

- At lære nye sider at kende af en række af landets bedste musikere. At få leet, måbet og måske endda grædt en tåre eller to. At høre en sang eller to præsenteret akustisk. Måske endda nye sange. De kan også se frem til de smukke rammer i Odeon, som for mange gæster vil være første møde med Odenses nye musik- og kulturhus. Der skal nok også være en autografsamler eller to, der får kronede dage.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.