Statsforvaltningen: Line Mørk var ikke inhabil


Statsforvaltningen: Line Mørk var ikke inhabil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Line Mørk (SF) kan ifølge Statsforvaltningen godt være med til at drøfte og træffe beslutninger om den fremtidige skolestruktur

Odense: Der var ikke grundlag for at sende byrådsmedlem for SF Line Mørk uden for døren, da Børn- og Ungeudvalget diskuterede den fremtidige skolestruktur i april.

Det vurderer Statsforvaltningen, der netop er kommet med en udtalelse om sagen, der i april betød, at Line Mørk ikke kunne være med til at diskuttere kommunens fremtidige skolestruktur, fordi hun som lærer på H.C. Andersen Skolen kunne have særlige personlige eller økonomiske interesser i sagen.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med Statsforvaltningens udtalelse, og jeg havde egentlig også regnet med konklusionen. Jeg er glad for, at jeg - selv om jeg er lærer i kommunen - kan være med til at diskuttere, hvordan vi i fremtiden vil indrette os på skoleområdet, siger Line Mørk.

Spurte selv

Det var SF'eren selv, der i sin tid spurgte forvaltningen om, hvorvidt hun var inhabil i sagen om en mulig lukning eller ændring på H.C. Andersen Skolen, men hun protesterede alligevel, da forvaltningen til hendes overraskelse anbefalede hendes kolleger i Børn- og Ungeudvalget at sende hende uden for døren i hele spørgsmålet om den fremtidige skolestruktur.

Statsforvaltningen har lagt vægt på, at drøftelsen i udvalget handlede om en generel tilpasning af strukturen, hvor ændringerne på H.C. Andersens Skolen var et element. Statsforvaltningen har desuden lagt vægt på, at det er uafklaret, hvilke konsekvenser en mulig lukning eller tilpasning vil få, og at Line Mørk er sidestillet med alle øvrige lærer i Odense Kommune, der hvert år risikerer at blive flyttet til en anden skole.

Følger Stadsforvaltningen

Det er fast praksis i Odense Kommune, at man følger udtalelser fra Statsforvaltningen, men politikerne er ikke forpligtet til det.

Statsforvaltningen: Line Mørk var ikke inhabil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce