Stadsdirektør: Sagen kan ultimativt ende ved en domstol

Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen bestilte undersøgelsen fra Kromann Reumert til at kortlægge forløbet frem mod underskrivelsen af aftalen. Arbejdet betaler kommunen i øvrigt omkring en halv million kroner for. Foto: Nils Svalebøg

Stadsdirektør: Sagen kan ultimativt ende ved en domstol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenigheden om arena-aftalens lovlighed kan potentielt ende i en voldgift eller at en domstol tager stilling til det, siger stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen.

Indsigt

Fordi Jørgen Clausen er stoppet i Odense Kommune kan der af gode grunde ikke være nogle ansættelsesmæssige konsekvenser. Betyder det så, at der ikke bliver nogen konsekvenser som følge af den her sag?

- Vi har et udestående, nemlig spørgsmålet om erstatning. Advokatundersøgelsen anbefaler, at for så vidt der registreres et tab, er der en mulig erstatningsretslig konsekvens. Men vi har ikke i dag registreret et tab. Vi er i dialog med virksomheden om den aftale, der er indgået, og om der er nogen mulighed for enten bagudrettet eller fremadrettet at få gjort den aftale lovlig. Men det er rigtigt, at der ikke er lagt op til nogen personalemæssige konsekvenser. Den kontorchef, der også har fået kritik, bliver, som anbefalet af Kromann Reumert, gjort bekendt med rapportens konklusioner.

Hvad kan det ende ud i, at I fortsat er uenige med Odense Sport & Event om aftalens lovlighed?

- Der er flere udfald. Jeg vil gerne understrege, at vi har historisk set haft et godt samarbejde med Odense Sport & Event. Jeg oplever, at vi professionelt håndterer en helt åbenbar uenighed, at vi vurderer kontrakten forskelligt. Lige nu er vi i dialog for at se, om vi kan finde en forligsmæssig løsning, som begge parter kan være i. Men ultimativt, hvis ikke vi kan finde en løsning ad den vej, så er der principielt to muligheder. Den ene er, at man betaler nogle advokater for at gennemføre en voldgift. En anden mulighed er, at det bliver en domstol, der tager stilling til det. 

Hvad vil det i kroner og øre betyde for Odense Kommune? Vil I drive alle penge med renters rente tilbage?

- Det er helt hypotetisk, og det kan jeg ikke vurdere på det her tidspunkt.

Stadsdirektør: Sagen kan ultimativt ende ved en domstol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce