Sprang over børnehavehegn: Fire-årige Liam krydsede Svendborgvej og gik hjem

Fireårige Liam klatrede tirsdag over et højt hegn i sin børnehave og gik over en kilometer hjem til familiens hus i Højby. Privatfoto

Sprang over børnehavehegn: Fire-årige Liam krydsede Svendborgvej og gik hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag morgen fik Anya Brahtz et chok, da hendes fireårige søn Liam pludselig stod i familiens hus i Højby. Mere end en kilometer fra Børnehuset Skovløkken, hvor han havde forceret et højt hegn efter et skænderi med et andet barn.

Anya Brahtz troede ikke sine egne øjne, da sønnen Liam pludselig stod i familiens hus på Syvhøjevej i Højby tirsdag morgen lidt i halv ni. For den fireårige dreng blev afleveret i Børnehuset Skovløkken en lille halv time tidligere af sin far.

- Jeg troede, det var Liams lillebror Charlie, der snakkede til mig. Men det var Liam, som stod i døren iført strømpesokker. Jeg sprang en halv meter i vejret, da det gik op for mig, at han måtte være gået hjem på egen hånd, siger Anya Brahtz.

Liam fortalte sin mor, at en pige i børnehaven havde skældt ham ud og slået ham over fingrene, fordi han ikke måtte være med i en leg.

- Det blev han så ked af, at han besluttede sig for at gå hjem, fordi ingen af pædagogerne tilsyneladende havde tid til at trøste ham. Han kravlede derfor over hegnet, som må være mindst 1,60 meter, og gik hele vejen hjem til vores hus, som han har krydset Svendborgvej for at nå frem til. Tanken om, at han er gået over den farlige vej helt alene, skræmmer mig, siger Anya Brahtz.

Tilliden er væk

Den chokerede mor ringede straks til børnehaven, som fortalte, at en pædagog allerede var sendt ud for at lede efter Liam.

- Det var et andet barns forælder, som havde set Liam gå alene på Hestehøjvej ved Højby Friskole og havde ringet til børnehaven. De havde ikke engang selv opdaget, han var væk. Den undskyldning, min mand og jeg fik, var, at de ikke kan låse børnene inde. Den kommentar ryster mig, siger Anya Brahtz.

Hun fortæller, at Liam retfærdigvis er en lille klatreabe, som har en god motorik sin alder taget i betragtning.

- Han har forsøgt at klatre i hegnet før, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi tænkt, at så lille en dreng kunne klatre over. Men det kan han så også kun, fordi ingen af pædagogerne har haft øjne på ham, mens han gjorde det, siger Anya Brahtz.

Hun placerer ikke udelukkende skylden hos pædagogerne i børnehaven, men retter også sin frustration mod Christiansborg.

- Jeg ved, at der er for få pædagoger i forhold til antallet af børn. Sådan er det i de fleste børnehaver, hvilket er politikernes skyld. Men der bør være så mange pædagoger på hver stue, at de opdager, at et barn er væk. Nu kom Liam hjem i god behold. Men næste gang går det måske galt, hvis et barn krydser en farlig vej. Eller bliver spottet af en person, som måske har uheldige hensigter, siger Anya Brahtz.

Familien Brahtz har oven på hændelsen besluttet, at Liam ikke skal fortsætte i Børnehuset Skovløkken. Hans lillebror Charlie skal heller ikke starte som planlagt i børnehusets vuggestue til august.

- Liam er stoppet fra dags dato. Selv om børnehaven naturligvis vil have ekstra fokus på sikkerheden den kommende tid, er vores tillid ødelagt, siger Anya Brahtz.

Sprang over børnehavehegn: Fire-årige Liam krydsede Svendborgvej og gik hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce