700 frivillige sørgede for gymnastik, skydning, dans, fodbold og meget andet på DGI Fyns storbystævne.
CENTRUM: Lillefingeren skal stritte, mens lange- og ringefinger holder geværet på plads, og pegefingeren klar til aftrækkeren.

Bare ét lille tryk på aftrækkeren gør, at haglet skydes af og millisekunder senere rammer målet 10 meter væk.

Men kun hvis man har haft det rigtige sigte.

- Det er lidt svært at kigge gennem det lille hul, erkender fem-årige Kasper Rødtnes fra Fredericia, som er på besøg hos sin farfar i Odense.

Udfordring for hjernen

De er sammen med mange andre i Kongens Have til DGI Fyns årlige storbystævne med aktiviteter under åben himmel for enhver, der bare gider røre sig en smule.

- Det er en udfordring til hjernen, koncentration og det sociale fællesskab, siger Sarah Madsen fra Svendborg.

Hun er otte gange danmarksmester i skydning på alle distancer, så hun véd, hvad hun taler om, når det handler om skydning.

Hun er med som frivillig på storbystævnet for DDS, De Danske Skytteforeninger.

Teknikken er afgørende

En stor container midt i Kongens Have er indrettet til skydning, så alle kan komme og prøve.

- Det handler meget om teknik. Jeg er ikke blandt de største mennesker i verden, og selv om der kan være et kraftigt rekyl på de lange distancer handler det stadig om teknik, siger Sarah Madsen.

DGI Fyns storbystævne er efterhånden blevet en årlig tilbagevendende begivenhed. I år havde man droppet Flakhaven og samlet de fleste aktiviteter i Kongens Have, streetbasket på havnen og discgolf i Bolbro.

Gymnastik trak flest

For de fodboldinteresserede var det driblebolds- og straffesparkskonkurrencer, man kunne få målt sin skudstyrke og jonglere med fodbolde.

Andre steder var der agility, petanque og linedans på banegårdspladsen, men det var stadig gymnastik-udøverne, som fik mest opmærksom fra de mange publikummer, der kom gående eller cyklende tværs gennem haven fra teatret til banegårdscentret.

- Man kan sige, at det her er foreningernes udstillingsvindue. Foreningerne under DGI Fyn vil gerne vise, hvad de står for, så det er en slags pr, siger Svend Noe Thomassen, idrætskoordinator i DGI Fyn og dermed også arrangør af storbystævnet i Odense.

Han var i går eftermiddag godt tilfreds med antallet af interesserede, som kom forbi for at prøve springymnastik, vejrmøller, kolbøtter eller nogle af de andre aktiviteter.

- Det gælder om at få folk til at lege med, siger Svend Noe Thomassen.

700 frivillige deltog i går i storbystævnet, heraf de 600 alene i gymnastik.

Aflyst i 2009

Storbystævnet har de seneste år fundet sted i Odense. I 2009 sker det dog ikke, for der er de mange hundrede frivillige til landsstævne i Holbæk.
  • Fyens Stiftstidende