Flere forskellige spis sammen-arrangementer i uge 17 skal sætte fokus på, hvad man kan gøre for at bryde ensomheden. I Odense er 21 tilbud med stor variation.

Et fælles måltid skaber nye fællesskaber.

Det er en af grundtankerne bag "Danmark spiser sammen", en kampagne fra Ældre Sagen og Folkebevægelsen mod Ensomhed som skal bringe mennesker sammen, der normalt ikke mødes.

Det landsdækkende arrangement har 21 tilbud i Odense med en stor variation. Fra tilbud om at spise sammen og lade sig overraske af menuen i Café Odense Social til en menu af rejecocktail, kalvesteg med brun sovs og endelig brownie med is til dessert på den alkoholfrie Café Paraplyen i Nørregade. Eller lade sig overraske af et typisk, traditionelt måltid fra Elfenbenkysten serveret i Vollsmose Kulturhus.

Spis sammen-arrangementer

Her er nogle af de steder, man kan spise sammen i uge 17, fra den 24. til den 30. april:Hver dag i uge 17 kl. 18-22 på Café Odeon Social.

Mandag d. 24. april kl. 12-14 på Fangel Kro og kl. 16.30-21 på Café Paraplyen.

Tirsdag d. 25. april kl. 12-14 på Højmehus Kro og 13-14.30 på Social og sundhedsskolen, Athenevænget. 

Onsdag d. 26. april kl. 12-14 på Klosterkroen og kl. 18-20 Bolbro Brugerhus (Mændenes Madklub). 

Torsdag d. 27. april kl. 12.30-15.30 ved Filosofhaven og kl. 17-19.30 ved Odense Banegård (Gå-klub med efterfølgende spisning på Ungdomshuset).

Fredag d. 28. april kl. 12.30-14.30 i Domkirken og kl. 18-20 Vollsmose Kulturhus.

Søndag d. 30. april kl. 13-16 i Odd Fellow Palæet.

Man kan se den komplette oversigt på www.danmarkspisersammen.dk. (uss)

Man kan se listen over de forskellige arrangementer på danmarkspisersammen.dk.

Håbet er at få bugt med den ensomhed, der plager mange i dagens Danmark, forklarer Marie Asserhøj, projektleder hos Folkebevægelsen mod Ensomhed:

- For mange kan det være svært eller et tabu at gå alene til en fællesspisning og møde nye mennesker. Derfor sætter Danmark Spiser Sammen i år fokus på følgeskab. Vi opfordrer alle til at invitere en med til en af de mange fællesspisninger, der er over hele landet - og ind i fællesskabet, siger hun.

Sidste år havde initiativet over 500 arrangementer rundt om i Danmark. Fra nye herreloger og madklubber til julemiddage og ture. I år er ambitionen at skabe tæt på 1.000 fællesspisninger og at lokke over 50.000 danskere af sted for at danne nye relationer på tværs af generationer, kulturer og samfundslag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).