Drop det røde kød og server asparges.

Sådan lyder det fra blandt andre Odense Bæredygtighedsråd, der i en konkurrence opfordrer alle til at spise klimavenlig mad i uge 18 - det er fra 29. april til 5. maj.

For at tage del i konkurrencen skal man fotografere sin klimavenlige menu med asparges, præsentere billederne på facebook og også give bud på, hvorfor retten gavner klimaet, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat:

- Når retten indeholder asparges og andre grøntsager i sæson, er den allerede godt på vej til at blive klimavenlig. Ellers handler det om generelt at spise mindre kød og at vælge lyst kød fremfor rødt kød, siger han.

Der er opskriftsidéer at hente i et nye hæfte ”Klimavenlige asparges - spis grøntsager i sæson”, hvor 10 forskellige odenseanske aktører deler ud af deres erfaringer med den klimavenlige mad.

Det er eksempelvis OUH, Odense Fødevarefællesskab, Fynsværket, Elsesminde Odense Produktions-Højskole, Odense Rådhus, Smagen af Fyn og University College Lillebælt.

Opskriftshæftet kan ses på www.odense.dk/Asparges eller hentes på de odenseanske biblioteker i en trykt udgave fra slutningen af uge 17.

Og så er der præmier til de bedste bidrag.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.