Spis! Odense: Festivalåbning i brunsvigerens tegn

Tre af hovedpersonerne ved åbningen på Spis! Odense Food Fesival. Festivaldirektør Tine Gudrun Petersen, som har inviteret; Jesper Larsen fra Albani (tv), som lægger hus til og Luciano Foschi fra Restaurant Fynboen, som leverer maden. Foto: Kim Rune

Spis! Odense: Festivalåbning i brunsvigerens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spis! Odense Food Festival fejrer fem år. Det blev markeret med rosende ord og masser af brunsviger ved festivalåbningen på Anarkist mandag eftermiddag.

De står på række. Æske efter æske med brunsviger skåret ud i lige store tern. Pyntet med flag og vingummi i alle regnbuens farver. "Spis Odense Food Festival 5 år" står der på marcipanbåndet.

Anarkist - Food & Beer Lab - i Odense dannede mandag eftermiddag rammen om åbningen af Spis! Odense Food Festival. Den femte af slagsen. Og det blev fejret på behørig vis med skåltaler og metervis af fynboernes favoritkage.

- Det er imponerende, hvordan Spis! Odense Food Festival har manifesteret sig i byen på så kort tid. Fødevarer samler og danner fællesskaber. Festivalen er grundlagt på gode værdier og er med til at lære ungdommen om forbrugsmønstre og hvilket aftryk, vi sætter på verden, sagde borgmester Peter Rahbæk Juel (S) under sin åbningstale og kvitterede for bifaldet med:

- Og så glæder jeg mig til brunsviger.

Tre udvalgte arrangementer
Flere arrangementer til Spis! Odense Food Festival er udsolgt. Her får du tre forslag til begivenheder, hvor der stadig er adgang:

Social dining, Odense Rådhus, Flakhaven 2, 10. september kl. 17.30-20.30: Madentusiaster fra Mad & Måltider i Odense Kommune byder på en sensommermenu (med øl, vand, kaffe og te), der leder tankerne hen på den smukke fynske efterårsskov med kvalitetsråvarer og hjerterum i centrum.

Sushiskole, Stroms Pakhus, torsdag 12. september kl. 16.30-18.30: Til denne workshop lærer Kaiseki fra Storms Pakhus dig spændende teknikker, som kan bruges i dagligdagen, når de nærmeste skal forkæles. Du lærer at filetere frisk fisk, at lave din egen sushi og at anrette lækkerier fra det japanske køkken.

Schiøtzprisen, Anarkist - Beer & Food Lab - 15. september kl. 11.00-14.00: Kom og oplev nogle af landets bedste kokke udfolde sig i køkkenet live, når de konkurrerer om at blive den bedste fortolker af det fynske spisekammer og førstepræmien på 30.000 kroner.

Se www.spisodense.dk for mere information.
Brunsvigeren blev købt i Føtex og smagte som den skulle. Foto: Kim Rune,
Brunsvigeren blev købt i Føtex og smagte som den skulle. Foto: Kim Rune,

Snigpremiere på bog

Festivalens direktør, Tine Gudrun Petersen, samlede tråden op og kunne fra scenen berette om, hvordan billeder af brunsvigere hitter mest på de sociale medier .

- Vi kan lægge alle mulige lækre anretninger op, men det er brunsvigeren folk er mest vild med, og på lørdag kårer vi Danmarks bedste brunsviger på Odense Rådhus, hvor forsvarsminister Trine Bramsen, Eddie Månsson fra Pistoria og Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen skal være dommere. I kan stadig nå at tilmelde jer, sagde hun, inden hun gav ordet videre til Jesper Larsen, marketingchef hos Albani.

Noget tyder altså på, at journalisten og forfatteren Erik Nielsen har ramt rigtigt med sin nye bog "Bogen om Brunsvigeren", der først officielt udkommer i dag.

- Jeg kunne ikke dy mig for at tage nogle eksemplarer med til åbningen her i dag (mandag, red.). Jeg har allerede solgt én til en pensioneret bager, fortalte forfatteren og viste stolt sit værk frem før festivalåbningen begyndte.

Bogen fortæller om brunsvigerens historie, byder på en række brunsvigerhistorier, og så er der naturligvis også flere opskrifter.

- Det hele begyndte med, at vi lavede brunsvigerens dag for nogle år siden. Den 11. oktober. Det er noget folk går op i, så jeg tænkte hvorfor ikke skrive en bog, tilføjede Erik Nielsen.

Forfatter Erik Nielsen (tv) benyttede åbningen af Spis! Odense Food Festival, som snigpremiere af sin nye bog om brunsvigeren. Her viser han den frem til byrådsmedlem Anders W. Berthelsen (S). Foto: Kim Rune
Forfatter Erik Nielsen (tv) benyttede åbningen af Spis! Odense Food Festival, som snigpremiere af sin nye bog om brunsvigeren. Her viser han den frem til byrådsmedlem Anders W. Berthelsen (S). Foto: Kim Rune

Plads til kaos

Nu skal det ikke gå op kage det hele.

Jesper Larsen fra Albani kom i sin tale ind på opstarten for fem år siden, som han huskede som mere håndholdt og kaotisk end dagens fornemme setup. Og der er stadig plads til kaos, mente Tine Gudrun Petersen:

- Når man samarbejder med så mange forskellige mennesker og virksomheder, kan det ikke undgås, at der sker ændringer. Også i sidste øjeblik. Men vi er blevet rigtig dygtige til vores håndværk.

- Og heldigvis er vores samarbejdspartnere villige til at lege, så lidt kaos er der stadig plads til, sagde hun.

Restaurant Fynboen er et godt eksempel på den omstillingsparathed, det nogle gange kræver, når man afvikler en festival. På kort tid skulle restauranten sørge for snacks til åbningsarrangementet. Det blev i form af små håndmadder med henholdsvis laks, gris kartoffel og ost

- Vi havde egentlig ikke tid, men vi elsker Spis Odense, så selvfølgelig vil vi gerne hjælpe. Håndmaden er noget af det mest danske, der findes. Vi har så lige givet den noget ekstra, forklarede Luciano Foschi fra Restaurant Fynboen.

Brunsvigeren blev også en redning på målstregen. Den blev købt i Føtex og smagte som den skulle.

Åbningsfest for Spis! Odense Food Festival. Direktør Tine Gudrun Petersen. Foto: Kim Rune
Åbningsfest for Spis! Odense Food Festival. Direktør Tine Gudrun Petersen. Foto: Kim Rune
Marketingschef hos Albani Jesper Larsen. Foto: Kim Rune
Marketingschef hos Albani Jesper Larsen. Foto: Kim Rune

Spis! Odense: Festivalåbning i brunsvigerens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce